riječ trenera

[VIDEO/FOTO] Ante Čačić već dugo nije ovako javno pohvalio svoje igrače, dok Nenad Bjelica žali za prilikama iz prvog poluvremena

21.08.2022 u 00:05

Bionic
Reading

U posve različitim raspoloženjima treneri Dinama i Osijeka dočekali su kraj derbija. Naravno, Dinamo Ante Čačić bio je puno sretniji od Osijekovog Nenada Bjelice, jer Modri su posve zasluženo slavili 5:2

'Gledali smo jednu dobru utakmicu, odličan ulazak u utakmicu i dobrih 15-tak minuta. Nakon toga 30 minuta dominacija Osijeka i zasluženo izjednačenje. U poluvremenu smo napravili dvije izmjene, to je onda zgledalo puno bolje. I na kraju mislim da je Dinamo došao posve zasluženo, uz bolju igru, do tih zgoditaka. Mi smo u mislima, na neki način, već bili na utakmici u srijedu (op.a., uzvrat protiv Bodo/Glimta), i tako smo slagali momčad, da za srijedu imamo što je više moguće energije. I jako sam zadovoljan s igračima koji su dobili veću minutažu. I ono što sam govorio u poluvremenu, kad spustimo loptu na zemlju i tražimo igru, to je sasvim druga priča', rekao je za MAXSport Dinamov trener Ante Čačić.

'Pero Bočkaj? Pero je bio jako dobar, mislim da je imao dvije asistencije, čak je pokazao i veliki napredak u fazi obrane. Imao je danas dobrih defenzivnih intervencija, ako tako nastavi možda se pretvori u dobrog beka. Danas sam htio probati neke varijante, Ivanušec je igrao uz Mišića, on nam je opcija da u srijedu zaigra uz Ademija u sredini terena'.

Bruno Petković igra sve bolje...

- U njega vjerujem, imao je problema poslije Skoplja, dobio je udarac u rebra, pa imao neke loše prezentacije. Danas se trudio, pridonio momčadi, zaslužio i pljesak publike. Zasluženo. Baturina? On je mlad, ali je pokazao da se na njega treba računati. Ima puno znanja i može pridonijeti momčadi u ofenzivnom dijelu.

Iako je ove subote proslavio 51. rođendan, Nenad Bjelica nije imao previše razloga za slavlje, nakon teškog poraza njegove momčadi.

'Prije svega, ja bih čestitao Dinamu na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, mislim da smo gledali dva posve različita poluvremena. U prvom poluvremenu mislim da smo bili čak i više nego konkurentni, te da smo možda mogli steći i rezultatsku prednost. Međutim, otišli smo na odmor samo s 1:1. Drugo poluvrijeme bilo je apsolutno Dinamovo. Nismo uspijevali vršiti pritisak na njihove vezne igrače. Tako je i došlo do situacija da su iz tri centaršuta zabili tri gola glavom i zasluženo pobijedili'.

'Momčad nam je u mentalnoj blokadi, kad nanižete šest negativnih rezultata, onda je igračima samopouzdanje srozano na najnižu razinu. Samo pobjedama i golovima se možemo vratiti, ali pokazali smo kako i bez nekoliko važnih igrača možemo biti konkurentni i nešto očekivati od ove momčadi. Rana promjena formacije? Gubili smo 1-0, logično je bilo ići ofenzivnim igračem, malo smo se presložili dobro izgledalo, otpadao nam je Škorić, sada i Bralić, to su iskusni igrači, lideri naše svlačionice'.

Komentirao je Bjelica i igru svojeg bivšeg igrača, Petra Bočkaja.

'Čestitam Peri na odličnoj utakmici, imao je dvije asistencije. Ne bih se miješao u posao kolegi Čačiću, on zna tko što može od njegovih igrača. A Pero u nekim ofenzivnim potrebama može biti vrlo koristan svakoj momčadi, pa tako i Dinamu. Ali, najbolje kolega Čačić zna koliko Pero može, ne moram mu ja davati savjete, preiskusan je on trener'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +18
Dinamo - Osijek (6. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Više pročitajte OVDJE.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore