lakat u glavu

U Hajduku misle da je crveni karton nezaslužen, ali snimka otkriva što je Jakoliš napravio

12.08.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Iako se u prvi mah nije moglo dobro vidjeti zašto je sudac Marko Matoc isključio Marina Jakoliša u Koprivnici, usporena snimka pokazuje da je zaista išao laktom u lice Međimorca...

Hajduk je doživio svoj prvi neuspjeh ove sezone u HT Prvoj ligi protiv Slavena u Koprivnici, a nakon dvoboja se mnogo pričalo o suđenju Marka Matoca koji je isključio po jednog igrača s obje strane i dosudio penal za domaćina.

  • +3
HT Prva liga, 4. kolo: Slaven - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najviše kontroverze izazvalo je isključenje mladog Marina Jakoliša koji je nakon tek nekoliko minuta na travnjaku dobio izravni crveni karton početkom drugog poluvremena, a mnogima nije bilo jasno što se zapravo dogodilo.

Trener Hajduka Damir Burić opisao je tu odluku suca smiješnom.

Utakmica je bila komična, i ta isključenja. Pogodak uvijek možeš primiti, ali nama je najveći problem bio to što smo dobili crveni karton i tu smo već izgubili konce. Veliki dio utakmice igrali smo s igračem manje, a kad smo imali jednak broj igrača bili smo dominantna momčad koja je stvarala šanse,' požalio se nakon susreta.

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Međutim, usporena snimka koju možete pogledati u našem sažetku utakmice otkriva kako je Jakoliš zaista išao agresivno laktom u lice Međimorca i to točno pred sucem koji nije oklijevao i odmah mu je pokazao put u svlačionicu.

U najmanju ruku radi se o slobodnom sudačkom uvjerenju, a isto vrijedi i za kazneni udarac Ismailija nad Ejupijem. Hajduk ovaj put ipak razloge za poraz mora potražiti u slaboj igri svoje momčadi, lošim reakcijama u obrani i brojnim promašenim prilikama...