FANTASTIČAN NIZ

U dramatičnom okršaju Hrvat i Slovenac zajedničkim snagama odveli Barcelonu do trijumfa i rekorda u rukometnoj Ligi prvaka

01.03.2020 u 11:20

Bionic
Reading

U subotu je odigrano nekoliko utakmica 14. kola rukometne Lige prvaka, a u najuzbudljivijem dvoboju Barcelona je kod kuće svladala Szeged 30:28 i postavila novi rekord

Na otvaranju sezone u Ligi prvaka katalonski klub je pao kod Szegeda 31:28, a nakon toga je uslijedio pobjednički niz Barceloninih rukometaša od 12 pobjeda s kojim su izjednačili prijašnji rekord ovog natjecanja koji je bio u njihovom vlasništvu.

U zadnjoj rundi igranja po skupinama trebala im je još jedna pobjeda za novi rekord od 13 pobjeda zaredom, a za to je trebalo slomiti upravo neugodne Mađare.

I Szeged je dugo mučio domaćina, zapravo došao je nadomak trijumfa, jer je u završnici imao prednost od 28:26, ali su tada igrači španjolskog prvaka napravili seriju 4-0 i preokrenuli susret u svoju korist i konačnih 30:28.

Najzaslužniji za subotnji trijumf bili su igrači s naših prostora - Hrvat Luka Cindrić i Slovenac Jure Dolenec sa po sedam pogodaka.

Inače, Barcelonja je još ranije osigurala prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale Lige prvaka dok je Szeged treći u skupini.

U nedjelju u ovoj skupini još igraju PSG i Zagreb (17), a hrvatskom predstavniku treba iznenađenje ukoliko želi izboriti plasman u nokaut fazu.