DRASTIČNA PROMJENA

U Srbiji se poslije debakla na Euru odlučili na radikalan potez kako bi muški rukomet vratili na pobjedničke staze

28.02.2020 u 20:04

Bionic
Reading

Srpska muška rukometna reprezentacija već dugo godina rastužuje svoju javnost slabim rezultatima na velikim natjecanjima pa su tamo sada spremni na drastične promjene

Srbija je zadnju medalju osvojila 2012. godine. Kao domaćin Eura došla je do srebra, a nakon toga nastalo je zatišje. Od tada se naši susjedi nisu plasirali ni na jedne Olimpijske igre (2016., 2020.), na svjetskim prvenstvima su bili tek na jednom od tri moguća (18. mjesto), a na četiri odigrana Eura, od zadnjeg odličja, niti jednom se nisu ni približi borbi za postolje.

Kulminacija loših odnosa i rezultata dogodila se na Euru koje su ove godine zajedno organizirali Austrija, Norveška i Švedska, a srpski rukometaši su u skupini izgubili sve tri utakmice.

Mnogo puta su njihovi mediji i sami igrači ukazivali na hrvatsku reprezentaciju, pozivali se na takvo zajedništvo kakvo krasi hrvatske rukometaše, ali uslijedilo je razočaranje zbog kojeg je nastradao izbornik Nenad Peruničić.

Legendarni bombarder sa vanjskih pozicija platio je prošlog tjedna ceh za sve ostale i ostao bez izborničke funkcije, a u Srpskom rukometnom savezu u potrazi su za nasljednikom.

Prema zadnjim informacijama iz susjedsva, tamo se spremaju drastične promjene i na klupu bi trebao doći stranac, a kao kandidati spominju se Španjolci - David Davis, Antonio Carlos Ortega, Xavi Sabate, Raul Gonzales, Fernando Barbeito…