SAMO DVA PREKO TISUĆU

Čelnike EHF-a statistika izgleda ne zanima, ali rukometni portal iskopao podatak o najboljim strijelcima Lige prvaka svih vremena

27.02.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Poznato je tko su pet najboljih strijelaca najjačeg klupskog rukometnog natjecanja – Lige prvaka, a na samom vrhu je očekivano Kiril Lazarov

U EHF-u nemaju primjerenu statistiku koja bi pomogla novinarima, navijačima i drugim zainteresiranim osobama da saznaju koliko je tko utakmica odigrao ili pogodaka zabio. Možda čelnicima EHF-a to nije važno, ali svima onima koji vole i prate rukomet sigurno da je.

Zato su se novinari portala Handball Planet potrudili i iskopali podatke za najboljih pet strijelaca Lige prvaka svih vremena.

Na prvom mjestu je legendarni Makedonac Kiril Lazarov koji je tresao mrežu nevjerojatnih 1332 puta, a na drugom mjestu je još jedan rukometaš koji je otišao preko tisuću, a to je Francuz Nikola Karabatić sa 1074 gola.

Treću poziciju drži gol mašina iz Srbije koja je u mirovini – Momir Ilić sa 969 golova, pa slijedi rusko krilo Timur Dibirov sa 884, a TOP 5 zatvara još jedan Srbin Marko Vujin sa 841 pogotkom u Ligi prvaka.

  • +9
Rukometna liga prvaka, PPD Zagreb - Flensburg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL