'farmaceuti' na maksimiru

U Dinamu su se bavili svačim, samo ne utakmicom; Bad Blue Boysi najavili bojkot

04.03.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Dinamo i Slaven Belupo sastaju se danas (nedjelja, 4. ožujka, 15 sati Arenasport 3) na Maksimiru u 24. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. 'Farmaceuti' u Zagrebu nisu pobijedili od listopada 2004. godine, no najbolje upozorenje 'modrima' njihov je trijumf na Poljudu prošlog vikenda

Pogled na prvenstvenu tablicu govori da se Dinamova prednost nad drugoplasiranim Hajdukom smanjila na samo šest bodova, no situacija je za lidera i dalje iznimno ugodna s obzirom na čak dvije neodigrane utakmice naspram rivala iz Splita. U Dinamu se svi ponovno bave temama koje nisu vezane za travnjak, navijači najavljuju novi bojkot, 'savjetnik' Zdravko Mamić ponovno ima monologe u medijima, a klub nikako ne uspijeva realizirati željenu privatizaciju.

Trener Mario Cvitanović je fokusiran na utakmicu sa Slaven Belupom.

'Dolazi nam utakmica s Belupom. Znamo svi što se događalo u prošlosti, od prošle sezone gdje je prvenstvo izgubljeno porazom u Koprivnici. Imali smo u zadnjoj utakmici s njima problema s probijanjem bloka i onda smo spretno došli do pobjede u završnici. To nam treba biti priprema za ovaj susret. Oni nam dolaze u dobrom raspoloženju nakon pobjede na Poljudu, sigurno su puni samopouzdanja i vjere u sebe. Analizirali smo sve i vjerujem da ćemo istrčati odlučni, karakterni i sa željom da ovu utakmicu riješimo u našu korist pred tjednom u kojem nas čekaju tri utakmice u šest dana. Kao svaku utakmicu želimo dati sve od sebe i pobijediti, to nam je cilj', kaže trener 'modrih' uoči utakmice.

Požalio se Cvitanović na probleme sa snijegom koji je poremetio plan treniranja posljednjih dana, no s druge strane naglasio je da su mu svi igrači spremni i zdravi pred utakmicu s 'farmaceutima'.

Slaven je sjajno započeo drugi dio sezone i nakon tri odigrane utakmice stigao je na visoku petu poziciju koja kvalitetom i pripada klubu iz Koprivnice. Momčad Tomice Ivkovića i dalje djeluje vrlo čvrsto u obrani, no napokon je počela i postizati golove. Prošle je subote Slaven Belupo stigao do prve povijesne pobjede nad Hajdukom na Poljudu iznimno lijepim golom Delića u završnici utakmice. Vremena za opuštanje igrači Slavena nemaju jer nakon splitskog gostovanja moraju na Maksimir.

  • +5
Slaven Belupo - Dinamo (30. kolo MAXtv Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ivković je najavio gostovanje kod prvenstvenog lidera.

'Za nas je utakmica s Dinamom kao i svaka druga i za nju smo se u vrlo teškim zimskim uvjetima pripremali cijeli tjedan. Nadam se da ćemo se dobro suprotstaviti renomiranom suparniku i to u igri koja bi po meni trebala biti još bolja nego na Poljudu. Ozračje u klubu je vrlo dobro, kao i u svlačionici, a od svojih igrača očekujem da budu maksimalno koncentrirani sa što manje grešaka u igri. S Dinamom ćemo se nastojati prezentirati u što boljem izdanju i pokazati da imamo sastav i za veće dosege', kaže Ivković.

Naglasio je Ivković prilikom najave susreta da nema ozlijeđenih igrača i da će njegova momčad spremna dočekati susret s najsnažnijim suparnikom u ligi. U nastavku sezone Slaven će ojačati francuski napadač Mendy koji je svojedobno igrao za slovenski Maribor.