IZVANREDNA PRESICA

Mamićev novi emotivan istup završio na krajnje vulgaran način

03.03.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Zdravko Mamić na izvanrednoj presici koja je počela u 12 sati u subotu ponovno je govorio o optužnici za kriminal s kojom je suočen, ali i o optužnici protiv Luke Modrića te o situaciji u Dinamu.

Mamić je na početku presice pozvao okupljene da se svi zajedno s njim bore protiv nepravde.

'Novac koji se troši na montirano suđenje protiv mene vi plaćate i zbog toga su vam manje plaće, Vama je štos, vama je štos da se proganja ikonu hrvatskog nogometa Luku Modrića', poručio je Mamić.

>>> Podignuta optužnica protiv Luke Modrića

Nakon toga se pohvalio da su svi organi Dinama donijeli odluku da klub nije oštećen i da protiv njega neće tražiti nikakvu nadoknadu. Mamić je ustvrdio da je to njegova velika ljudska i moralna pobjeda jer je dobio satisfakciju od ljudi za koje je ginuo.

Potom je ustvrdio da ga na suđenju ni jedan svjedok nije teretio pa je grubo optužio Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika, da je sve resurse upregnuo u cilj uništenja Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza i njegove obitelji.

Prema Mamiću Cvitan je protiv njega pokrenuo osobnu vendetu koja mu je važnija od sudbine Hrvatske.

Mamić tvrdi da se po zakonu ne može podignuti optužnica protiv svjedoka u procesu koji traje.

  • +9
Zdravko Mamić održao izvanrednu konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'To je proces u procesu', poručio je Mamić koji smatra da nije jednak pred sudom i da se radi o jednostranačkom suđenju.

'Oni kažu mi smo pravda, mi smo zakon, mi smo sudsko vijeće, mi smo sve. E, pa ne možeš kako hoćete! Oni ne biraju sredstva da  ednog Modrića, poštenjaka, ikonu i žrtvu da podignu optužnicu protiv njega. Što je napravio Luka? Samo je dopunio svoj iskaz', kazao je Mamić.

Tvrdi da Luka nije promijenio iskaz i da Luka ne mijenja kožu i boju.

'Zamislite te ljude koji toga heroja koji je 100 puta nosio dres hrvatske reprezentacije da oni protiv njega podižu optužnicu u tijeku procesa', kazao je Mamić te se potom obrušio na novinare upitavši ih zašto šute i zašto žele služiti ljudima koji ruše hrvatsku državu.

  • +41
Zdravko Mamić održao konferenciju za medije pod nazivom Moja istina - točno u podne Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Zašto im služite? Zato nam i je ovakva država kakva je jer nitko ne želi govoriti o svim zlima koji su se nadvili nad hrvatskim narodom', poručio je.

Mamić smatra da mu u Osijeku sudi nezakoniti tužitelji koji nemaju uvjete koji su zakonom predviđeni za ovu dužnost.

'To vam je kao da imate tumor, ne daj Bože i da vas operira mesar', slikovito se izrazio Mamić.

Potom je ustvrdio da nitko neće reći da je on pametan već će prije reći da je pod nekim opijatima iako je cijeli život živio čestito.

Mamić se pohvalio da je pribavio mišljenje niza pravnih stručnjaka između ostalih i bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec koji se slažu da je oštećen u procesu koji se vodi protiv njega. Tvrdi da je sud u Osijeku već odavno trebao odbaciti optužnice protiv Zdravka Mamića.

  • +20
Redovna skupština Dinama 2018. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Sve što se moglo zakonito i nekazonito upotrijebiti protiv mene u svom ratu protiv Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza to je Dinko Cvitan napravio', naglasio je Mamić.

U jednom trenutku je zavapio: Hoće li netko napisati da sam pomogao Dinamu, hoće li netko napisati da nema humanijeg čovjeka od mene. Pa ja nisam pomogao samo onome tko nije prošao pored mene.

Vjeruje da će Vrhovni, Ustavni ili Europski sud za ljudska prava donijeti odluku da mu sudi neovlašteni tužitelj.

Također smatra da otac od bivšeg igrača Gorana Ljubojevića ne može sjediti u optužnom vijeću zbog čega, smatra, je proces kontaminiran jer su svojedobno dijelili novac od njegova transfera.

'Optužba će pasti, samo hoću li ja biti živ dok dođem do Strasbourga i koliko ću propatiti i koliko će novaca poreznih obveznika biti potrošeno, to je druga pjesma', poručio je.

Do sada su marširali, kaže Dinko Cvitan i njegovi ljudi, ali valjda ću i ja moći nešto reći.

'A kada dođe vrijeme onda ću zakucati sve koji su zloupotrijebili sustav za progon Zdravka Mamića'.

Potom je nastavio tvrditi da je u cijeloj priči nevin da bi presicu završio uzvukom: 'Hoćete Mamića, hoćete ku...'