Milijuni su na stolu

U Dinamo stigla ponuda od njemačkog velikana za tinejdžera koji je iz nogometne obitelji; Čačić na potezu

17.08.2022 u 12:35

Bionic
Reading

Sprema se nova transfer bomba iz Maksimira, a priča je poprilično odjeknula jer se radi o 18-godišnjem igraču koji je tek nedavno priključen prvoj momčadi Dinama

Mladi 18-godišnji napadač Dinama Gabriel Rukavina, čiji je otac Tomislav ostavio dubok trag u hrvatskom nogometu igrajući između ostalog za Dinamo i Hajduk (skupio je i šest nastupa za A reprezentaciju, op.a.), već neko vrijeme na meti je europskih skauta koji tragaju za talentima širom Europe.

Kako pišu Sportske novosti, bundesligaš RB Leipzig poslao je u Dinamo pismo namjere za kupovinu Gabriela Rukavine.

O kojem se iznosu radi nije poznato, ali činjenica jest kako politika čelnika Dinama nije da se mladi igrači, koji tek trebaju dobiti pravu priliku, prodaju nakon prve ponude. No, milijuni eura sigurno su već na stolu kada je RB Leipzig u pitanju.

No, od prije je poznato kako RB Leipzig ima jako dobro odnose s čelnicima Dinama kada su u pitanju transferi Danija Olma i Joška Gvardiola s kojima su prezadovoljni. Primjerice, 20-godišnjem Gvardiolu, koji je prošao omladinsku školu Dinama, trenutačno je prema Transfermarktu vrijednost 35 milijuna eura!

Inače, mladi Rukavina posebno je svima zapeo za oko na nedavno završenom Memorijalnom turniru ‘Mladen Ramljak‘ gdje je pokazao o kakvom se talentu radi, ali i karakteru. O njegovom golu u drugoj minuti sudačke nadoknade protiv Real Madrida još se govori, ostavio je i jako dobar dojam u prvoj momčadi kada je igrao prijateljsku utakmicu protiv Šahtara, a ostavio je i jako dobar dojam protiv drugoligaša Nafte.

U svakom slučaju, jasno je kako nakon Martina Baturine još jedan tinejdžer iz Dinamove škole nogometa uskoro ulazi u udarnu momčad. I jasno je kako će čelnici Dinama ovu ponudu vrlo vjerojatno odbiti, ali to je ujedno i poruka treneru Anti Čačiću kakvog dragulja ima na klupi. Samo je pitanje dana kada će eksplodirati, a jasno je kako ga Čačić priprema za velike stvari, za ono što dolazi. A ovakvih ponuda će uskoro biti još više ako dobije priliku.

  • +41
Dinamo - Hajduk, 5. kolo SuperSpot HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov