ovo mu je prvi poraz

Ante Čačić otkrio kako za uzvrat ostaje bez jednog od najstandardnijih igrača: Njegov izostanak nam je hendikep...

16.08.2022 u 23:43

Bionic
Reading

Okršaj u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka donio je Dinamu negativan rezultat, jer Bodo/Glimt je slavio 1:0, ali i spoznaju da se u uzvratu, pred punim tribinama maksimirskog stadiona može izboriti ulazak u skupine najelitnijeg klupskog natjecanja

Iako je posljednjih tjedan dosta slušao kritike na svoj račun, Ante Čačić pokušavao je ostaviti dojam da ga se to ne tiče. Međutim, vjerujemo da je u njemu dugo tinjalo. No, pobjeda u derbiju nad Hajdukom, ali prije toga i osigurani nastup minimalno u skupinama Europske lige, te su kritike ipak ublažile, pa je i Čačić puno mirniji.

Takav je djelovao i pred kamerama ArenaSporta, bez obzira na to što je njegova momčad izgubila. Jer svi znamo da je Čačić preživljavao i veće drame od ovakvih minimalnih poraza.

'Ne volim gubiti, ali ovo je prvo poluvrijeme. Domaćin zasluženo ide s 1:0 na uzvrat. Ovo je aktivan rezultat, mi smo na domaćem terenu ipak favoriti i nadam se da ćemo biti uspješni. Imamo još jednu utakmicu prije toga, osam dana do uzvrata. Moram pohvaliti domaćine, mobilni su, lopta im brzo ide i dobro su se snašli na ovom terenu', potvrdio je Dinamov trener i nastavio.

'Kad smo ih potpuno umirili, pao je gol upravo iz situacije na koju smo upozoravali, govorili smo da moramo paziti na te ubačaje s boka. To je bio šok za momčad, ali uspjeli smo se stablizirati. Drugo poluvrijeme daje nadu da ćemo to okrenuti u uzvratu', rekao je Čačić i dodao:

'Prvo poluvrijeme domaćini su bili goropadni, a u drugom je bila sasvim drugačija situacija. Dobro ćemo analizirati ovu utakmicu i biti spremni za uzvrat'.

Bodo/Glimt izrazito je domaćinska momčad, a o plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka odlučivat će se na Maksimiru iduću srijedu.

'Rezultati im govore da su na gostovanjima skromniji. Podloga im ide u prilog, ne treba spominjati koje su ovdje zvučnije momčadi stradale i s većim rezultatom. Najvažnije je da smo ostali živi, hendikep je treći žuti karton Mišića, ali nadam se da ćemo ostati na nivou, imati pun Maksimir koji će nas pogurati da budemo pravi'.

U trenerovim razmišljanjima ne postoji mogućnost odgode utakmice s Osijekom.

'Ne, igramo u subotu. Imamo četiri dana, do uzvrata opet četiri dana i to je dovoljno vremena da se momčad oporavi', poručio je Čačić.

Bodo/Glimt - Dinamo (play off Lige prvaka, 1. utakmica) Izvor: EPA / Autor: Mats Torbergsen