Žele ligu prvaka

Evo kako su norveški mediji vidjeli pobjedu Bodo/Glimta nad Dinamom; neki su otišli toliko daleko da su napisima motivirali Petkovića i društvo

17.08.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama poraženi su 1:0 u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka kod norveškog Bodo/Glimta. Zanimljivo je nakon utakmice bilo pročitati što pišu norveški mediji

Naravno, većina norveških medija bavila se napisima može li momčad Bodo/Glimta zadržati prednost na uzvratu u Zagrebu pred punim tribinama maksimirskog stadiona.

Jedini gol za pobjedu Bodo/Glimta postigao je u 37. minuti presiznim udarcem glavom Amahl Pellegrino.

Dinamo je u nastavku imao nekoliko jako dobrih šansi (Petković, Oršić…), ali lopta nije htjela u gol pa će stoga za ulazak u jednu od skupina Lige prvaka biti više nego zanimljivo.

Uzvratna utakmica igra se na Maksimiru u srijedu, 24. kolovoza, u 21 sat.

'Bodo/Glimt ima lijepu prednost uoči uzvrata u Zagrebu. Atmosfera je bila naelektrizirana jer gledatelji su znali što je ulog; podsjetnik publici bio je kad je zasvirala himna Lige prvaka.. Eto, nadaju se da će je čuti još nekoliko puta ove jeseni, tad protiv zvijezda većih od onih koje ima zagrebački Dinamo', piše Aftenposten.

Neki su mediji realniji pa tako VG.no piše:

'Bodo/Glimt ima tijesnu prednost uoči utakmice u Zagrebu uz dodatak 'Bodo/Glimt može postati prva norveška momčad u Ligi prvaka nakon Rosenborga 2007. godine.'

Neki su mediji prepuni optimizma i sudeći po viđenom već vide Bodo/Glimt u Ligi prvaka.

Tako je komentator za TV2 odmah nakon utakmice konstatirao kako je 'Dinamo skroz gotov' jer je na njima vidio umor i nemoć. Očito ih je već otpisao.

Ukratko, većina medija je uvjerena kako je minimalna pobjeda od 1:0 približila Bodo/Glimt Ligi prvaka, ali su isti tako naglasili kako je bilo i malo sreće:

'Bruno Petković je imao veliku šansu pred kraj utakmice, no promašio je za olakšanje domaćih navijača', konstatirao je NRK.no.

Bodo/Glimt - Dinamo (play off Lige prvaka, 1. utakmica) Izvor: EPA / Autor: Mats Torbergsen