KAKO SE SAMO SJETIO

Tyson Fury je majstor provokacije! Procurila fotografija koja pokazuje kako se Britanac okrutno sprdao sa suparnikom

10.10.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Tyson Fury nije samo majstor boksa nego i majstor provokacije, a dokazao je to nebrojeno puta protiv Deontaya Wildera

Britanski boksač koliko je fenomenalan u ringu, jednako nezaustavljiv je i izvan njega. Jezik mu radi 100 na sat, pa je svojim verbalnim istupima izluđivao Amerikanca, na razne načine ga vrijeđao i umanjivao njegove boksačke uspjehe.

Fury nije provocirao suparnika samo na novinskim konferencijama, u intervjuima, nego čak i u ringu dok su boksači imali predah između rundi.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija stolca na kojem je sjedio Fury, a na njemu je bila fotografija Wildera i natpis 'Big Dosser' (veliki klošar) kako je Britanac nazivao Amerikanca.

Podsjećamo, britanski boksač obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

  • +10
Tyson Fury i Deontay Wilder, meč za prvaka u teškoj kategoriji, 10.10. 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

'Bila je odlična borba, vrijedna bilo koje trilogije u povijesti sporta. Deontay Wilder je vrhunski borac, doista me natjerao da zaradim svoj honorar. Oduvijek sam tvrdio da sam ja najbolji na svijetu, a on je drugi najbolji', poručio je Fury nakon velike pobjede.

Britanac će sada čekati priliku da ujedini sve naslove i postane prvi teškaš od sunarodnjaka Lennoxa Lewisa, koji će postati neosporenim svjetskim prvakom. Lewis je to bio prije 21 godine.