EVO KOLIKO IM SE LOVE SMIJEŠI...

Tyson Fury i Deontay Wilder imaju milijune razloga za zadovoljstvo; boksači su pružili vrhunsku predstavu koja je obojici donijela rekordnu zaradu

10.10.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Treći meč između Tysona Furyja i Deontaya Wildera donio je obojici boksača rekordnu zaradu, a ona bi mogla biti još veća

Trilogija je okončana nokautom i pobjedom Britanca u 11. rundi, a mnogi koji se pogledali meč slažu se da su dečki pružili sjajnu predstavu, a time i zaslužili novac koji im je obećan.

Fury će od borbe zaraditi 30 milijuna dolara i 60% zarade o PPV prihoda, dok Wilderu na bankovni račun sjeda 20 milijuna dolara i ostalih 40% zarade od PPV-a. Nagađa se da bi PPV mogao donijeti 100 milijuna dolara pa je lako izračunati da bi Britanac od meča mogao biti bogatiji za 90, a Amerikanac za 60 milijuna dolara.

Inače, u njihovoj drugoj borbi svatko je dobio po 25 milijuna, a njihov prvi meč donio je boksačima 'sitnicu', Wilderu četiri, a Furyju tri milijunčeka.

Podsjećamo, britanski boksač obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i zadržao WBC pojas nokautiravši Wildera u 11. rundi dugo očekivane borbe u T-Mobile Areni Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

  • +10
Tyson Fury i Deontay Wilder, meč za prvaka u teškoj kategoriji, 10.10. 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

'Bila je odlična borba, vrijedna bilo koje trilogije u povijesti sporta. Deontay Wilder je vrhunski borac, doista me natjerao da zaradim svoj honorar. Oduvijek sam tvrdio da sam ja najbolji na svijetu, a on je drugi najbolji', poručio je Fury nakon velike pobjede.

Britanac će sada čekati priliku da ujedini sve naslove i postane prvi teškaš od sunarodnjaka Lennoxa Lewisa, koji će postati neosporenim svjetskim prvakom. Lewis je to bio prije 21 godine.