ODJECI DERBIJA

Tužni Vučević: Na pravom smo putu; Kek sasvim iskren

18.04.2015 u 23:22

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka imali su pobjedu u Jadranskom derbiju u rukama, no u završnici derbija 29. kola MAXtv Prve lige Rijeka je okrenula prednost domaćina i zasluženo slavila na Poljudu

'Teško je... teško nam je u svlačionici, ali ne mogu reći ništa negativno niti jednom igraču. Bili smo bolji protivnik i igrali dobro, ali nismo uspjeli izdržati do kraja. S jedne strane sam zadovoljan mlađim igračima koji su donijeli živost, tečnu igru i dosta kompaktnosti u obranu i tranziciju, ali s druge strane ostaje žal za bodovima jer za to se igra,' počinje svoju analizu za kamere Arenasporfta domaći strateg Goran Vučević i nastavlja.

'Uvijek treba biti optimist i gledati prema naprijed. Nije smak svijeta, pred nama je jednostavno jedan veliki, veliki rad i bolja selekcija. Ja sam uvijek bio za mlađe igrače i mislim da im sada treba dati maksimalnu pozornost,' kaže Vučević koji u Hajduku ujedno obnaša i funkciju sportskog direktora.

Trener Rijeke Matjaž Kek nije dojam 'sakrio' iza osvojenih bodova.


'Istina je da smo pobijedili i osigurali Europu, ali reakcija Torcide nakon utakmice najbolje oslikava situacija na terenu. Do 80. minute smo imali više sreće nego pameti, ali nogomet je takva igra - nekada ti iuzme, nekada ti da. Siguran sam da će se ovoj Hajdukovoj mladosti to negdje vratiti, odigrali su do zadnjih deset minuta onako kako treba igrati a mi smo stajali i gledali,' iskren je slovenski stručnjak koji dodaje.

'Čestitao sam igračima na pobjedi, ali sam im rekao da ovo nije način za odigrati utakmicu. U nogometu možeš pobijediti na sreću, ali moramo biti samokritični i objektivni i reći da je Hajduk pao na mladosti i emocijama svojih igrača. Ali, pobijedili smo na Poljudu a to je uvijek slatko,' kaže Kek i okreće se idućem dvoboju - uzvratu polufinala Kupa protiv Dinama.

'Protiv Dinama moramo biti puno blji. Ovakvi nemamo šansi. Siguran sam da su neki naši igrači imali u glavi taj dvoboj... Imamo problema s ofenzivom što je i moja pogreška u selekciji udarnog sastava, ali pogodili smo s izmjenama i na kraju slavili,' završava za Arenusport Matjaž Kek.