Zbogom, legendo

Tužne vijesti iz Rijeke; preminuo legendarni trener i nogometaš koji je dobar dio svojeg života posvetio upravo klubu s Kantride

12.02.2021 u 14:20

Bionic
Reading

U 84. godini je u Rijeci preminuo Mladen Vranković

Tužne vijesti pogodile su hrvatski nogomet. U 84. godini je u Rijeci preminuo legendarni igrač i trener kluba Mladen Vranković. Vranković je riječki dres nosio od 1. prosinca 1959. do 31. srpnja 1963., pa onda od 2. srpnja 1967. do 31. srpnja 1970. i na kraju od 20. siječnja 1972. do 21. veljače 1973. Ukupno je za momčad Rijeke odigrao 350 utakmica.

Svoj put na Kantridi, na kojoj se gotovo pa rodio, nastavio je i u ulozi trenera. Sedam je godina bio dio prve ekipe kao pomoćni trener i glavni trener, a sudjelovao je i u radu Škole nogometa. Riječani će zauvijek pamtiti i slavnu pobjedu nad Real Madridom iz 1984. godine u kojoj je Vranković sudjelovao kao pomoćnik Josipa Skoblara.

Nije volio ekspreimentirati, a svoje ekipe je temeljio na čvrstoj obrani koja mu je bila temelj momčadi. S Rijekom je stigao i do finala Kupa Jugoslavije 1987. godine i legendarnog finala protiv Hajduka u Beogradu. Iako su izgubili od splitskog sastava, dan nakon ih je ispred hotela Bonavia dočekala vojska navijača.

U sezoni 1987./1988. Rijeka je osvojila osmo mjesto, pa potom i deseto u idućoj sezoni. Vranković se na klupu Rijeke vratio 1991., a onda i1995. godine. Nakon toga je vodio niz klubova iz Rijeke i okolice kao što su Orijent, Lučki radnik, Halubjan, Grobničan i Klana u kojima je ostavio dubok trag. Nadimak mu je bio 'Pauk', a svi koji ga poznaju ga opisuju kao domaćeg tipa koji je volio Rijeku koja je oduvijek i zauvijek bila njegova najveća ljubav.

Pogledajte još jednom najbolje golove 20. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.