SUDBINA

Trenutak užasa; klub ostao bez 50 milijuna, a on bez transfera života

25.03.2016 u 19:06

Bionic
Reading

Branič Athletic Bilbaa Aymeric Laporte zadobio je tešku ozljedu zbog koje će do kraja sezone biti izvan stroja, a propao mu je i veliki transfer jer su mnogi nogometni divovi bili zainteresirani za njegove usluge

U kvalifikacijama za Euro U-21 (2017.) Francuska je u Angersu svladala Škotsku s 2 - 0 (Haller, 69', 74'), no susret je obilježila teška ozljeda kapetana domaće reprezentacije Aymerica Laportea.

Mladom braniču stradali su fibula i gležanj desne noge te je u 59. minuti na nosilima iznesen s travnjaka. Još nisu napravljeni svi pregledi, ali poznato je kako će ovaj branič baskijskog Athletica više mjeseci biti izvan stroja.

Velik je to udarac za španjolski prvoligaš i mladog braniča. Naime, za Laportea zagrizli su najjači klubovi Primere - Barcelona i Real Madrid te Manchester City iz Premiershipa.

Upravo su Englezi bili spremni platiti 50 milijuna eura, kolika je odštetna klauzula u ugovoru, ali sada je sve propalo. Athletico je ostao bez potrebnih milijuna, a Laporte bez transfera života.