Sada je službeno

Treneru Nenadu Bjelici stiglo zvučno pojačanje; bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš novi je igrač Osijeka

21.01.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Novo pojačanje uoči nastavka sezone u HT Prvoj ligi doveo je Osijek. U sastav kojeg vodi Nenad Bjelica došao je nekadašnji igrač Hajduka Mijo Caktaš

O ovom transferu se već pričalo tijekom siječnja, a u petak je 29-godišnji Mijo Caktaš - nekadašnji kapetan splitskog hajduka - prošao liječničke preglede te će se uskoro priključiti momčadi koja u Poreču obavlja pripreme za nastavak sezone. Tako je i službeno potvrđena ova vijest o transferu koji je odjeknuo u Hrvatskoj.

Podsjetimo kako je Osijek trenutačno bodovno izjednačen na vrhu prvoligaške ljestvice zajedno s Dinamom i Rijekom, s tim da aktualni prvak Dinamo ima utakmicu manje. No, jasno je kako je Osijek sa Caktašem snažniji i kako su odlučili napasti titulu prvaka Hrvatske.

U Osijek je Caktaš došao iz Damaca, kluba iz Saudijske Arabije, gdje je igrao nakon Hajduka. U Damacu je tijekom 16 prvenstvenih nastupa postigao četiri pogotka.

Puno konkretnije su njegove brojke iz Hajduka gdje je igrao u dva navrata (od 2011. do 2016. te od 2018. do 2021. godine). Skupio je u ta dva navrata 185 ligaških utakmica te je postigao čak 81 pogodak.

Za hrvatsku reprezentaciju je upisao jedan nastup, s tim da je u posljednje vrijeme dok je nosio dres splitskog kluba često bio na popisu onih koji su dobili reprezentativni pretpoziv.

Osim za Hajduk i Damac u karijeri je Caktaš igrao još za Dugopolje te ruski Rubin Kazanj.