poziv svima

Trener koji je stvarao Anu Konjuh i Bornu Ćorića vodi životnu bitku: 'Pomozimo Kikiju da ozdravi'

22.03.2021 u 22:04

Bionic
Reading

Nakon što se oporavio od raka debelog crijeva i vratio se trenerskom poslu, trener Kristijan Schneider tijekom Australian Opena osjetio je bolove u trbuhu te mu je dijagnosticiran rak trbuha

Kristijan Kiki Schneider profesionalni je teniski trener koji posljednjih 10 godina radi na WTA i ATP turneji, trenirajući igrače poput Ane Konjuh (od njenih samih početaka), Borne Ćorića (u sezoni u kojoj je realno spadao u najboljih 10 igrača svijeta), Bernarde Pere i nedavno Olge Danilović. Kiki je osoba koja doslovno živi i diše tenis.

Prije dvije godine, tijekom vrhunca rada s Bornom Čorićem (tada ATP br. 12, osvojen Davis Cup), Kikiju je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine, uklonjeno je cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Liječnici su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan, ali Kiki je kao borac znao da je jedini način da se popravi biti proaktivan. Njegova strast prema tenisu je dobro poznata i jedino mu je bilo na umu vratiti se na teniski teren. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece.

Šest teških mjeseci kasnije, na iznenađenje svih, Kiki je bio u pogonu, radio je ono što najviše voli, trenirao tenis.

Prije samo šest tjedana Kiki je bio najbolji, trenirao je uspješno na Australian Openu gdje je osjetio jake bolove u trbuhu i hospitaliziran u Melbourneu. Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je dvije operacije gdje su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije moguće ukloniti, već ga treba liječiti kemoterapijom.

Schneideru u procesu oporavka treba financijska pomoć jer zdravstveno osiguranje neće moći sve pokriti. Možete pomoći OVDJE.

SVI UZ KIKIJA!! Dragi prijatelji tenisa Pred našim dragim Kikijem je najvažniji meč u karijeri! Kiki Schneider...

Objavljuje Croatian TennisPonedjeljak, 22. ožujka 2021.