dobro, a opet nije dobro

Trener Hajduka teško se mirio s porazom u derbiju s Osijekom: Žalostan sam i razočaran...

26.07.2021 u 08:18

Bionic
Reading

Hajduk je izgubio 2:1 od Osijeka u sjajnom derbiju 2. kola Hrvatski Telekom Prve lige pred 10.000 svojih navijača na Poljudu. Bila je to baš prava, muška utakmica u kojoj su se na kraju gosti malo bolje snašli. Baš to najviše brine trenera Hajduka Jensa Gustafssona

Dominirao je Hajduk u prvom dijelu utakmice, no 'bili' to jednostavno nisu uspjeli kapitalizirati. A onda, u 63. minuti prava majstorija Marka Livaje koji doslovno iz mrtvog kuta zabija fantastičan gol za vodstvo 1:0.

'Gol godine se može odmah sada dodijeliti Livaji. Fantastičan gol!', kazao je nakon utakmice trener Hajduka Jens Gustafsson. No, vodili su njegovi nogometaši samo dvije minute. Izdržali su punih 120 sekundi i - primili gol...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Hajduk - NK OSijek 1:0 Livaja '63 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Mi smo kontrolirali cijelo prvo poluvrijeme i naši igrači su odradili dosta dobrih stvari, međutim nakon gola Livaje Osijek je - na našu žalost - sjajno reagirao i došao do brzog izjednačenja. I tada se utakmica otvorila. A Osijekovi kontranapadi i centaršutevi su nam naškodili', kazao je Gustafsson i nastavio:

'Nismo završili dvoboj kako smo zamislili. Previše smo se oslanjali na duge lopte u nastavku susreta, izgubili smo i na agresiji. Odnosno, izgubili smo sredinu terena i tu su nastali osnovni problemi za nas u finišu utakmice.'

  • +9
NK Hajduk - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 25.7.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lijepo je sve to analizirao, ali poraz u derbiju boli...

'Zaslužili smo mnogo više od poraza. Žalostan sam i razočaran', priznao je Gustafsson koji sad u kratkom vremenu mora 'podići' momčad jer je već u četvrtak na rasporedu uzvratna utakmica kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Hajduk u Kazahstanu kod Tobola brani prednost od dva gola razlike.

'Da, sad je fokus na Europi, moramo naći način kako se brzo vratiti iz ovog poraza. Imamo prednost iz prvog susreta i moramo proći Tobol. Siguran sam da ćemo reagirati dobro nakon ovog poraza', zaključio je trener Hajduka Jens Gustafsson.

NK Hajduk - NK Osijek 1:2, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Hajduk - NK Osijek 1:2 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport