pala je istra

Trener Hajduka Burić nakon pobjede kazao veliku istinu o momčadi; zanimljivu izjavu dao je i kapetan Juranović

21.07.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Nakon što je Hajduk u posljednjoj utakmici prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu nadigrao Istru 1961 s 2:0 zanimljivo je bilo čuti razmišljanje trenera Damira Burića, ali i nekih igrača

Teže nego se moglo očekivati uoči početka sezone igrači Hajduka nadigrali su Istru 1961 s 2:0 golovima Simića i Hamze, ali nakon šokantnog ispadanja kod kuće iz Europa lige od malteške Gzire United bilo je jasno kako je momčad pod ogromnim pritiskom. No, ipak se pamti samo pobjeda i tri boda…

>>> Hajduk otvorio sezonu s novim trenerom na klupi pobjedom protiv Istre; problemi su itekako vidljivi

'Pobjeda je najvažnija obzirom na situaciju u kojoj smo bili. Bilo je jako teško danas i moram iskreno čestitati igračima i navijač što su nakon onoga što se dogodilo bili jako dobri danas. Odigrali smo utakmicu koja je jako važna za nas jer pritisak je bio jako velik', kazao je Burić dotakavši se same igre.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

'Bilo je dobrih, ali i loših momenata u igri. Bilo je malo vremena za nešto konkretno napraviti. No, imali smo jako puno šansi, trebali smo to bolje iskoristiti, ali to je opet određena nesigurnost u momčadi koja se vidi. No najvažnija je pobjeda, a ostalo ćemo analizirati', dodao je Burić koji je naravno svjestan kako je pred njim puno posla. Kazao je tako veliku istinu o momčadi jer očito je jako dobro pročitao igrače koji su - bili pod stresom. U video prilogu kanala Arenasport možete čuti i Burićevu taktičku analizu utakmice.

Očekivano, pred novinare je izašao i kapetan Josip Juranović koji je rekao:

'Prvo da se ispričam navijačima zbog Gzire. Nažalost smo ispali, nismo to htjeli i to nas je jako pogodilo. Isto kao i vas. Duboko se ispričavamo, dobili smo Istru i sad ćemo ići utakmicu po utakmicu da vratimo vaše povjerenje. Da budete tu uz nas. Teški su trenuci, ali mislim da ćemo se dignuti iz ovih teških trenutaka, ali samo uz pomoć vas', kazao je Juranović.

VIDEO SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Zaista zanimljiva izjava koja samo dokazuje kakva je sinergija između igrača i navijača Hajduka. Neraskidiva veza. Naime, Hajdukovi nogometaši nisu davali izjave nakon europske sramote pa je ovo u jednu ruzku bilo - očekivano.

Juranović je, kada su igra i novi trener u pitanju, još dodao:

'Nismo puno radili s trenerom, ipak je tu tek 24 sata, razgovarali smo u hotelu, za sada je sve bilo samo na psihološkoj bazi. Ova tri boda nam puno znače, bitno je da smo pobijedili.'

'Bilo je bitno ući u prvenstvo s pobjedom, a za nas u obrani s neprimljenim golom. Eto, u tome smo uspjeli. Ipak, ima još puno mjesta za napredak', kazao je Stefan Simić, strijelac prvog gola koji svoj prvijenac u HT Prvoj ligi posvećuje majici.

  • +8
Hrvatski telekom Prva liga, prvo kolo, Hajduk - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX