POZITIVAN OSJEĆAJ

Trener Atalante najavio sudar s Dinamom; evo što je sve rekao čovjek koji je ispisao povijest s klubom iz Bergama

17.09.2019 u 18:30

Bionic
Reading

U srijedu od 21 sat na Maksimiru utakmicu prvog kola Lige prvaka igraju Dinamo i Atalanta. Iz gostujućeg kuta susret je najavio trener Gian Piero Gasperini

Nogometaši iz Bergama stigli su u Zagreb, od 18. 30 odradit će trening na maksimirskom travnjaku, a prije toga na novinarska pitanja odgovarao je njihov strateg Gasperini.

'Osjećamo se uzbuđeno i imamo pozitivan osjećaj. Mi nismo iznenađenje, već smo zaslužili ovo prošle sezone u talijanskom prvenstvu. Želimo vidjeti koliko možemo u Ligi prvaka. Vjerujemo da smo u stanju igrati nogomet bolji od drugih. Ovo je prvi nastup Atalante u Ligi prvaka, ali nećemo odustati od naše igre koja nas krasi zadnje tri godine', rekao je Gasperini koji je uvođenjem Atalante u Ligu prvaka ispisao povijest toga kluba.

'Atalanta nije nezrela ekipa. Imamo momčad punu stranaca i iskusnih igrača. Već smo igrali velike europske utakmice. Nije sreća ili slučajnost što smo ovdje, ambijent nas neće pokolebati. Zanima nas jedino teren. Skupina ima šest utakmica. Ova protiv Dinama je važna, ali ne i odlučujuća. U srijedu ćemo vidjeti koliko možemo pružiti i daleko stići u ovoj skupini. Svakako prvi i jako važan test za nas', dodao je trener Atalante.

Što misli o hrvatskom prvaku?

'Dinamo je iskusna momčad i znamo sve o njemu. Dobro smo ga proučili, kao i oni nas. U Ligi prvaka nema slabih momčadi, a nas čeka klub koji je lider u svojoj zemlji. Dinamo igra kod kuće, ovo je prvo kolo i želja će mu biti na visokoj razini. Moramo biti fokusirani i precizni, a igrači odraditi na terenu sve ono što se dogovorimo u svlačionici.'

  • +8
Velik interes za ulaznice za utakmicu GNK Dinamo i Atlanta Bergamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na Atalantinom putu prema plasmanu u Ligu prvaka jedan od ključnih igrača bio je i hrvatski veznjak Mario Pašalić. Gasperini je bio prepun pohvala za hrvatskog reprezentativca.

'Prošla sezona mu je donijela napredak u igri. I ove sezone je započeo odlično. Ima potencijal biti još bolji. Znam da je zabio Dinamu u dresu Hajduka, nadam se kako će to ponovitiu srijedu.'

Gasperini vodi momčad iz Bergama od lipnja 2016. godine, a prije toga trenirao je Inter, Genou, Palermo i Crotone. Na klupi Intera je već okusio Ligu prvaka, ali je dobio otkaz nakon samo jedne utakmice i poraza od Trabzonspora. Ovoga puta Atalantin plasman u elitu je njegovo 'životno djelo'.

'Osjećaj zadovoljstva i sreće je bio najveći u svibnju kada smo prvenstvo završili na trećem mjestu. Raduje me što je ekipa dobra, zasluženo smo ovdje, a koliko smo dobri vidjet ćemo', zaključio je.

Igrači Atalante na Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL