pakleni plan

Transfer koji će uzdrmati nogometnu Italiju; Zlatan Ibrahimović odlazi u klub iz Serie B, a s njim 'u paketu' stiže i legendarni 'vatreni'

16.06.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Silvio Berlusconi (83) u velikom se stilu vratio u talijanski nogomet. Nakon što je 2017. godine morao prodati svoj vlasnički udio u AC Milanu u kojem je 'drmao' više od tri desetljeća, odlučio je kupiti trećeligaša Monzu i krenuti od 'nule'. Sada je Monza izborila plasman u Serie B pa je i Berlusconi 'dobio krila', najavljuje spektakularna pojačanja, a među njima je i hrvatski reprezentativac

Nogometaši Monze 'marširaju' prema planu koji je zadao neuništivi Silvio Berlusconi (83). Bivši talijanski premijer i medijski mogul koji je više od 30 godina (od 1986. do 2017. godine) vladao AC Milanom sada se na velika vrata vraća u talijanski nogomet.

Monza je uvjerljivo izborila plasman u Serie B i - ako se Berlusconijeve najave ostvare - već bi u sezoni 2021./2022. njegov klub trebao zaigrati u Serie A.

Da bi se taj plan i ostvario Berlusconiju trebaju iskusni nogometaši, momčad koja bi u poprilično izjednačenoj Serie B bila iznad svih. I tu se stari lisac Silvio sa svojim vjernim suradnikom Adrianom Gallianijem bacio na posao i najavio nekoliko spektakularnih transfera koji će uzdrmati talijanski nogomet iz temelja!

Prvi je cilj ni manje ni više nego - Zlatan Ibrahimović (38)! Da, Ibra je već najavio kako na kraju sezone napušta redove Milana jer nije zadovoljan na San Siru, a čini se kako bi najradije ostao u Italiji iako ima dovoljno ponuda iz cijelog svijeta. I tu se 'u igru' uključio Berlusconi koji ga je još ranije nagovarao da dođe u Monzu.

Realno, Monza je samo dvadesetak kilometara od Milana u kojemu Ibra namjerava nastaviti živjeti i po završetku karijere. Možda se u ovom trenutku odlazak u momčad iz Serie B ne čini kao prvi izbor za jednog od najboljih napadača, no ako ga netko na to može nagovoriti, onda su to Silvio Berlusconi i Adriano Galliani. Ibra je s obojicom u sjajnim odnosima, a dolazak u Monzu bio bi na razini senzacije svjetskih razmjera.

'Da, Zlatan Ibrahimović je još od ranije bio jedan od naših glavnih ciljeva', potvrdio je Berlusconi u razgovoru za lokalne medije i optimistično nastavio:

'No, Zlatan je i dalje na popisu naših želja. Isto tako i Kaka. Nikad ne reci nikad. Mi ne odustajemo, svakodnevno radimo na njihovom dovođenju u Monzu!'

Uh, Kaka (38) se definitivno umirovio prije tri godine, no brazilski je velemajstor navodno i dalje u sjajnoj formi jer redovito trenira s momčadi Sao Paula. I još razmišlja, navodno zbog nekih obiteljskih problema i aktualne pandemije koronavirusa još nije odlučio, ali ga Berlusconi i Galliani svakodnevno 'lome' i nagovaraju na povratak u Italiju. U Milanu je odigrao svoje najbolje utakmice, sigurno bi se vratio samo da 'osjeti strast'.

Kakva bi to samo momčad bila, bez konkurencije u Serie B - Ibrahimović, Kaka i uz njih - srebrni hrvatski reprezentativac sa SP-a u Rusiji 2018. godine!

Baš tako, u Monzi navodno razmišljaju i o angažmanu - Ivana Strinića (32)! No, pune dvije godine Strinić nije zaigrao u klupskoj konkurenciji, posljednji je put to bilo 13. svibnja 2018. u Serie A u dresu Sampdorije protiv njegovog bivšeg kluba Napolija! Nakon toga je Strinić briljirao za Hrvatsku na SP-u u Rusiji te potom više nego zasluženo potpisao trogodišnji ugovor s Milanom.

A onda - šok! Posljednja službena utakmica Striniću je bio finale SP-a protiv Francuza, da bi mu samo nekoliko tjedana kasnije liječnici u Milanu otkrili probleme sa srcem zbog čega je pauzirao pola godine. Vratio se u siječnju 2019. godine, deset je puta bio na klupi Milana u zapisniku, ali službeni nastup za 'rossonere' nije dočekao jer je prošlog ljeta raskinuo ugovor...

Ivan Strinić ne odustaje od karijere, marljivo trenira i priprema se za pronalazak novog kluba.

'Do rujna moram pronaći klub, sve je opcija, pa i Hajduk. Primarno bih volio igrati još dvije ili tri godine u Europi, to mi se čini realnijim jer Hajduk ima mlade igrače na bočnoj poziciji', rekao je Strinić nedavno za Sportske novosti.

A sada neki talijanski izvori navode kako je baš srebrni 'vatreni' jedan od mogućih novih igrača Monze! Ima Strinić iza sebe šest sezona u Serie A, igrao je za Napoli i Sampdoriju, iskusan je i ono što je najvažnije - slobodan igrač. Za malo novca Monza bi dobila sjajnog nogometaša koji bi sigurno bio od velike koristi u borbi za plasman u Serie A. Kakva bi to samo momčad bila - Ibra, Kaka, Strina... Pa u Monzi bi nastala prava pravcata ludnica!