Šok u Italiji

Zlatan Ibrahimović ovog ljeta napušta Milan; legendi prekipjelo i odlazi iz talijanskog velikana, no neće u penziju već u 11. klub u karijeri

14.06.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović neće ovog ljeta produžiti ugovor s Milanom, tvrdi Gazzetta dello Sport

Zlatan Ibrahimović neće ovog ljeta produžiti ugovor s Milanom, tvrdi Gazzetta dello Sport. 38-godišnji švedski napadač je u klub stigao u siječnju ove godine i od tada u 10 utakmica zabio četiri gola i upisao jednu asistenciju. No, osmim toga što u svakoj drugoj utakmici sudjeluje kod gola, Ibra je Milanu donio veliko samopouzdanje i podigao cijelu ekipu koja je njegovim dolaskom proigrala.

Šveđanin je potpisao na pola godine s mogućnošću da se, ako svi budu zadovoljni, taj ugovor produlji na dodatnu sezonu. Ipak, to se neće dogoditi, već će Ibra po isteku ove sezone napustiti Milan, ali i Italiju. S Milanom će pokušati izboriti Europu i doći do barem 10 golova koliko i inače minimalno zabija po sezoni, a onda će se zauvijek oprostiti od navijača njemu dragog kluba.

Ibrahimoviću je prekipjelo kada je Ivan Gazidis otpustio Zvonimira Bobana i tu je shvatio da ne želi više nastaviti suradnju s klubom koji nema jasnu viziju. Nekoliko puta je i javno progovorio protiv uprave pa je i to vjerojatno dio razloga za rastanak. Iako ima 38 godina, Ibra neće u mirovinu već će obući dres svojeg kluba.

Ranije je kupio švedski Hammarby i s njima je trenirao proteklih nekoliko mjeseci, a sada, kada odradi obaveze u Milanu, će im pomoći i na terenu. Hammarby će mu biti 10. klub u bogatoj karijeri u kojoj je nosio dres brojnih velikana. Igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy iz kojeg je i stigao u Milan po drugi puta. U Švedskoj je na početku karijere igrao za FBK Balkan i Malmö čiji su navijači bijesni na njega jer je kupio Hammarby.