nogometaši su samo 'roba'

Bombastičan transfer; Mateo Kovačić ovog ljeta napušta Chelsea i vraća se u Italiju

15.06.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa poprilično je uzdrmala nogometni tržište, no ovog nas ljeta očekuju senzacionalni transferi. Talijanski mediji tako najavljuju veliki povratak Matea Kovačića (26) u Serie A

Iz Dinama je u zimu 2013. godine Mateo Kovačić za 15 milijuna eura stigao u milanski Inter. Nakon samo dvije i pol sezone 'nerazzurri' su ga u ljeto 2015. godine za 35 milijuna eura prodali Real Madridu, a od kolovoza 2018. godine hrvatski je reprezentativac standardni član engleskog Chelseaja. Prvo je na Stamford Bridge stigao na posudbu, a 'bluesi' su na kraju njegov ugovor otkupili za čak 45 milijuna eura.

U ove dvije sezone Kovačić je postao nezamjenjiv član prve postave Chelseaja, praktički jedan od stožernih igrača momčadi Franka Lamparda koji mu neizmjerno vjeruje. A Kova iz utakmice u utakmicu pokazuje svu raskoš svog često 'potisnutog' talenta.

I kad se činilo kako će napokon u kontinuitetu 'povezati' par sezona u istoj momčadi, iz Italije stiže najava bombastičnog transfera. Kojeg je glavna zvijezda - Mateo Kovačić!

Da, naš bi se veznjak nakon pet sezona mogao vratiti u Serie A! I to u redove Juventusa! Naime, 'stara dama' ovog će ljeta doživjeti velike promjene, Miralem Pjanić je na izlaznim vratima, a u veznome se redu nisu iskazala 'zvučna pojačanja' poput Adriena Rabiota i Aarona Ramseya, pa je Maurizio Sarri odlučio napraviti čistku te dovesti igrača po svom ukusu. A to je - Mateo Kovačić!

Navodno je 'u igri' nekoliko opcija, u svakoj je uključeno još nekoliko igrača pa je najvjerojatnije rješenje zamjena plus nešto gotovine. U Chelseaju se nadaju dobiti Ramseya, u nekoj suludoj razmjeni možda i Pjanića (koji pregovara s Barcelonom!), pa bi se u tom poslu bili spremni odreći se našeg Kovačića. Pogotovo ako još uspiju kupiti i Kaija Havertza iz Bayer Leverkusena

Talijanski mediji navode kako posao djeluje vrlo realno, svi bi u tom dogovoru na kraju bili zadovoljni, ne bi potrošili previše novca, a redom se radi o vrhunskim igračima. Juve bi se riješio 'mrtvog tereta' i oslobodio milijunskog ugovora Ramseya koji se u Torinu očigledno nije snašao. Pjanić je već 'bivši', pitanje je samo gdje će nastaviti karijeru, a problematični Rabiot bi u cijelom dogovoru bio samo 'bonus' u cijelom paketu igrača. 

Na Stamford Bridgeu imaju jasnu računicu jer bi za Kovačića sigurno dobili dva igrača i nešto gotovine. Istina, ostali bi bez jednog od glavnih igrača, no sve je to na kraju samo - posao.