PREMIERSHIP

Tottenham i City i dalje u 'mrtvoj trci'

01.05.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Samo kolo prije kraja Premiershipa još uvijek se ne zna tko će osvojiti četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Tottenham i City su u 37. kolu pobijedili na svojim travnjacima, pa je razlika između klubova ostala samo jedna bod

Nogometaši Tottenham Hotspura zadržali su četvrto mjesto na ljestvici engleskog prvenstva zahvaljujući minimalnoj 1:0 (1:0) pobjedi na svom White Hart Laneu protiv Bolton Wanderersa u pretposljednjem, 37. kolu. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Tom Huddlestone u 38. minuti. Tom pobjedom Tottenham je zadržao bod prednosti u odnosu na peti Manchester City, a oba sastava do kraja će prvenstva odigrati još dvije utakmice.

Ključan će biti međusobni ogled u srijedu u Manchesteru, jer će pobjednik gotovo sigurno osigurati četvrto mjesto i nastup u kvalifikacijama Lige prvaka sljedeće sezone. U posljednjem kolu Tottenham će gostovati kod Burnleya koji je već ispao, dok će Manchester City gostovati kod West Ham Uniteda koji je osigurao ostanak.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Tottenham, dok Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar zbog ozljeda nisu konkurirali za nastup. Ivan Klasnić je za Bolton igrao do 60. minute.

Najveći konkurent Tottenhamu za četvrto mjesto je Manchester City koji je na svom terenu svladao Aston Villu sa 3:1 (2:1). Strijelci za City bili su Tevez (41-11m), Adebayor (43) i Bellamy (89), dok je Villa povela preko Carewa (16).

Tim porazom Aston Villa je i teoretski ostala bez izgleda za plasman u Ligu prvaka, njima je ostala još samo jedna utakmica do kraja sezone, jer ne može preteći i Tottenham i Manchester City.

Rezultati
Birmingham City - Burnley 2:1 (Jensen 29-ag, Ch. Benitez 41 / S. Thompson 87)
Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 1:0 (Huddlestone 38)
Portsmouth - Wolverhampton Wanderers 3:1 (Dindane 21, J. Utaka 39, M. Brown 67 / K. Doyle 35)
Manchester City - Aston Villa 3:1 (Tevez 41-11m, Adebayor 43, Bellamy 89 / Carew 16)

Nedjelja
Liverpool - Chelsea
Fulham - West Ham United
Sunderland - Manchester United

Ponedjeljak
Wigan Athletic - Hull City
Blackburn Rovers - Arsenal