navijači zabrinuti

Puno promjena na Rujevici; Rijeku napustilo nekoliko važnih igrača iz prve momčadi, a i dalje se čeka novi trener

14.06.2022 u 19:19

Bionic
Reading

Rijeka će u novu sezonu HNL-a ući s potpuno novom momčadi jer se egzodus s Rujevice nastavio i prvog dana okupljanja momčadi. Podsjetimo, još su ranije klub napustili kapetan Hrvoje Smolčić koji je otišao u Eintracht, Josip Drmić novi je napadač Dinama, a put Turske su se zaputili Domagoj Pavičić i Robert Murić, a sada je objavljeno kako odlaze još četvorica. Navijači su s pravom zabrinuti...

Nogometaši Rijeke okupili su se na početku priprema za novu sezonu HNL-a, no u ovom trenutku nitko ne zna kako će momčad izgledati, ali još ima vremena da se sve složi kako treba. Prvi je problem činjenica da momčad s Rujevice još uvijek nema trenera, čeka se potvrda dolazi li malteški izbornik, Talijan Devis Mangia.

Do tada momčad vode Fausto Budicin i Dragan Tadić, no pitanje je koje će igrače novi trener, kad stigne, zateći na Rujevici.

Jer egzodus igrača se nastavio. Podsjetimo, odmah na kraju sezone otišao je trener Goran Tomić, kapetan Hrvoje Smolčić još je početkom godine potpisao za frankfurtski Eintracht, Josip Drmić novi je napadač Dinama, a put Turske su se zaputili Domagoj Pavičić i Robert Murić. 

Danas je pak potvrđeno da Rujevicu napuštaju još četiri igrača, sve prvotimci iz prošle sezone. Tako dres Rijeke više neće nositi Issah Abass, Darko Velkovski, Sava-Arangel Čestić i golman Andrej Prskalo, a još se čeka mogući dogovor s Gnezda Čerinom i Krešićem.

'S Abassom i Velkovskim nije dogovoren nastavak suradnje, dok je ona još uvijek moguća s Gnezda Čerinom i Krešićem. Čestić je napustio Rijeku na vlastiti zahtjev nakon što se nije snašao u novoj sredini i klub mu je izašao ususret', pojasnio je generalni menadžer Rijeke Robert Palikuča.

Rijeka će na Rujevici trenirati do 26. lipnja nakon čega odlazi na pripreme u Kranjsku Goru gdje će odigrati tri utakmice (Bravo, Kranj, Sparta Prag).

Na prvom treningu Rijeke bili su: Zlomislić, Nwolokor, Todorović, Merkulov, Bristrić, Galešić, D. Dujmović, I. Smolčić, Agić, Braut, F. Dujmović, Ilinković, Kukoč, Selahi, Lepinjica, Stanić, Liber, Alvarez, Vučkić, Ampem, Vuk, Bušnja, Coupland, Frigan i Bodetić.

Obregon i Solano priključit će se momčadi 15. lipnja, dok su Jurišić, Labrović, Vukčević, Hodža i Karicca na pripreme dolaze 20. lipnja.