drmić u modrom

Dinamo potvrdio prvo veliko pojačanje ovog ljeta; na Maksimir je stigao drugi najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige prošle sezone

07.06.2022 u 18:53

Bionic
Reading

Josip Drmić novo je pojačanje Dinama! Ovaj 29-godišnji napadač u utorak je potpisao profesionalni ugovor s hrvatskim prvakom te će se priključiti prvoj momčadi na okupljanju sredinom lipnja, potvrdili su iz Maksimira

Josip Drmić (29) je u Dinamo stigao kao drugi najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige prošle sezone s postignutim 21 golom u dresu Rijeke. Od 2019. godine talentirani ofenzivni igrač nosio je dres Norwicha, dok je na posudbu u Rijeku stigao u veljači 2021. Za ekipu iz Rijeke odigrao je ukupno 55 utakmica, uz 32 postignuta gola i pet asistencija.

Drmić je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu.

U posljednjoj sezoni upisao je 30 nastupa u HT Prvoj ligi, tri u Hrvatskom kupu i četiri u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu. U sva tri natjecanja postigao je ukupno 25 golova.

Ranije u karijeri stekao je veliko međunarodno igračko iskustvo, a nastupao je za momčadi FC Zürich, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, FC Nuremberg, Hamburger SV i Norwich. U nedavno završenoj sezoni 2021/'22. iskusni je golgeter bio na korak do titule najboljeg strijelca lige, a uz pregršt fantastičnih akcija i pogodaka posebno se istaknuo hat-trickom protiv Šibenika u završnici sezone.

Josip Drmić NK Dinamo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: GNK Dinamo

Uz stečeno iskustvo igranja u Bundesligi ranije kroz karijeru, Drmić je za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj i kroz nastupe za Rijeku dokazao iznimnu kvalitetu, sjajne igračke sposobnosti i svakako jednu zavidnu klasu u postizanju pogodaka.

Uz klupsku karijeru Drmić je ujedno od 2012. godine reprezentativac Švicarske za koju je u 35 utakmica postigao 10 golova.

'Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj trenutak. Dinamo je hrvatski prvak, najbolji hrvatski klub, kontinuirano osvaja trofeje u domaćim natjecanjima i nastupa redovito u europskim natjecanjima. Ove sezone prvenstvo je bilo iznimno napeto, podignuta je kvaliteta igrača i momčadi, završnica je bila jako zanimljiva i pomalo neizvjesna, ali Dinamo je ipak na kraju zasluženo proslavio naslov i potvrdio koji je najbolji klub u Hrvatskoj', kazao je Josip Drmić nakon potpisa za Dinamo i dodao:

Josip Drmić NK Dinamo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: GNK Dinamo

'Osobno ću dati sve od sebe da zahvalim klubu na dobivenom povjerenju svojim igrama na terenu i golovima. Vjerujem da će Dinamo u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu prvaka. Ciljevi kluba su jako visoki, ali visoka je i kvaliteta igrača, stožera i cijele momčadi. Uz podršku navijača Dinama kao što je bila posebno ove sezone, siguran sam da uspjeh neće izostati.'