korona hara

Totalna panika na Wimbledonu; Đoković bi mogao bi biti izbačen zbog kontakta sa zaraženim Čilićem, a u problemu je i Nadal

28.06.2022 u 13:24

Bionic
Reading

Marin Čilić jučer se povukao s Wimbledona jer je pozitivan na koronavirus, a danas je isto učinio talijanski tenisač Matteo Berrettini, 11. igrač na svijetu i prošlogodišnji finalist Wimbledona. Sada je zbog Čilića i Berrettinija na Wimbledonu upitan daljnji nastup Novaka Đokovića i Rafe Nadala

Tako je Matteo Berrettini samo nastavio niz tenisača koji odustaju od natjecanja iz ovog razloga jer je u ponedjeljak zbog istog problema od nastupa na londonskoj travi morao odustati najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

'Srce mi je puklo jer moram objaviti kako odustajem od Wimbledona. Razlog je pozitivan test na COVID-19. Imam simptome i prethodne dane sam proveo u izolaciji. Premda moji simptomi nisu ozbiljni odlučio sam se ponovno testirati zbog zaštite zdravlja svih ostalih sudionika turnira', poručio je Berrettini.

Ove sezone 26-godišnji Talijan je bio tenisač s najboljom formom na travi budući da je osvojio dva ATP turnira na toj podlozi, u Stuttgartu i Queen's Clubu. Ujedno je četiri od sedam osvojenih turnira u karijeri osvojio na travnatoj podlozi.

No, odustajanje Marina Čilića i Mattea Berrettinija zbog zaraze koronavirusom moglo bi izravno utjecati i na prva dva nositelja - Novaka Đokovića i Rafu Nadala! Zbog bliskog kontakta sa zaraženim tenisačima i Srbin i Španjolac bi mogli biti izbačeni s Wimbledona!

Šokantna je to spoznaja, no sad je na potezu epidemiološka služba jer će svi tenisači i tenisačice ponovno proći detaljna testiranja na koronavirus. Posebna će se pažnja posvetiti Đokoviću i Nadalu jer je Novak proteklih dana u Londonu trenirao s Marinom Čilićem, a Rafa s Matteom Berrettinijem!

'Pratimo sve preporuke vlade Ujedinjenog Kraljevstva vezane za epidemiološke mjere, procjenu i izolaciju bilo koje zarazne bolesti', poručio je glasnogovornik Wimbledona koji nije išao u detalje konkretnih slučajeva.

Zbog svega je na Wimbledonu zavladala panika, koronavirus se proširio All England Clubom i pitanje je koliko će uopće zdravih tenisača i tenisačica ostati do drugog tjedna ovog grand Slam turnira.