otvoreno za tportal

Tomo Šokota zna što je ključno za nogometaše Dinama; dotakao se navijača, ali i trenera Bjelice

07.08.2019 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka odigrali 1:1 protiv mađarskog Ferencvarosa svoje viđenje situacije u kojoj se sada nalaze 'modri' uoči uzvrata u Budimpešti za tportal je dao legendarni nogometaš Tomo Šokota

Iako je Dinamo uoči prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka bio velik favorit protiv Ferencvarosa po rezultatu se to ne bi rekla. Međutim, prema viđenom u Maksimiru, pred 14.283 gledatelja, Dinamo je bio bolja momčad na terenu, stvorio je puno više prigoda i s pravom se mogu nadati plasmanu u play-off Lige prvaka. No, nakon 1:1 u Maksimiru jasno je kako ih čeka težak posao u Budimpešti i da će pritisak na igrače i stručni stožer biti ogroman.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Nakon prošle sezone i plasmana u osminu finala Europske lige te europskog proljeća koje je Dinamo čekao gotovo 50 godina svi smo očekivali kako će ove sezone biti slična priča. No, ne ide sve tako glatko u sportu, puno puta sam to osjetio na svojoj koži tijekom karijere. Mene ova utakmica podsjeća na onu iz sezone 1997/98. koju smo u Maksimiru igrali protiv Atletico Madrida kada smo cijelo vrijeme napadali i stvorili puno prigoda, igrali smo fantastično, ali na kraju je bilo 1:1', za tportal je s otoka Ugljana, gdje odmara s obitelji, kazao 42-godišnji Tomo Šokota, nogometaš koji je ostavio dubok trag u povijesti Dinama.

Kratko i jasno kazao je Šokota što je ključno uoči uzvrata u Budimpešti:

'Pozitivna energija i sinergija s navijačima je ključna što je itekako bilo vidljivo prošle sezone. Kakva je trenutačno situacija u klubu zaista ne znam jer sam slabo upućen, ali činjenica jest kako je nešto počelo štekati već u prvoj ozbiljnoj utakmici. Nisam bio na utakmici u Zagrebu, ali prema onome što sam vidio navijači su bili sjajni, a ako se uspoređuju igrači Dinamo je puno bolja ekipa. Ali tako je to u sportu, ne pobjeđuje uvijek bolji.'

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Kada je riječ o pritisku Šokota je uvjeren kako i za to stručni stožer ima rješenje:

'Sigurno je u glavama igrača je sada velika nervoza i pritisak će biti ogroman do početka utakmice. Dakle, ključno je samopouzdanje i tu će biti ključan trener Bjelica koji itekako dobro zna kako nije dobro kada se nervoza uvuče u momčad. Siguran da će Bjelica pronaći taj balans i kako će uspjeti podići samopouzdanje igračima. Neću reći ništa novo ako kažem da bi ispadanje od Ferencvarosa bio ogroman udarac za klub jer su se već vidjeli u Ligi prvaka gdje se dijeli ogroman novac. Dakle, ako ne uspiju u tome za očekivati je opet veliku rasprodaju igrača. No, nećemo sada o tome jer sam siguran da Dinamo prolazi dalje jer su puno bolji od Ferencvarosa', završio je Šokota.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo