ISTINSKA MAJSTORIJA

U Španjolskoj se dive 'umjetničkom djelu' Danija Olma i pitaju: Neće valjda ostati u Dinamu?

07.08.2019 u 09:34

Bionic
Reading

Kao što je bilo očekivano, spektakularni pogodak Danija Olma protiv Ferencvarosa privukao je interes španjolskih medija koji također prate situaciju oko njegovog transfera i čude što postoji mogućnost ostanka u Dinamu…

Nakon što je s mladom U-21 reprezentacijom Španjolske osvojio Europsko prvenstvo i odveo je na Igre u Tokiju, Dani Olmo postao je još popularniji u svojoj domovini, a tamošnji mediji prate svaki njegov korak.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Nije iznenađenje da je do Pirinejskog poluotoka brzo došao njegov briljantni pogodak u 7. minuti protiv Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka, kada je progurao loptu kroz noge braniča i onda preciznim udarcem doveo Dinamo u vodstvo.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Španjolci biranim riječima opisuju ovu majstoru pa je dnevnik As naziva 'ludilom', a popularna Marca 'umjetničkim djelom'.

'Taj manevar je bio potez igrača svjetske klase,' piše spomenuti As, dok se Marca bavi i njegovom budućnosti te postavlja pitanje:

'Ostaje li Olmo u Dinamu?'

Naravno, Španjolci smatraju da bi to bilo veliko iznenađenje, s obzirom da za njega pokazuju interes najbogatiji nogometni klubovi uključujući i Barcelonu iz koje je i došao u Hrvatsku, a cifre veće od 30 milijuna eura koje se spominju Dinamo nikad niti na jednom igraču nije zaradio.

No, 21-godišnji ofenzivni veznjak ostaje u modrom dresu i nadajmo se da će u uzvratu u Budimpešti novim briljantnim potezima približiti zagrebački klub plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka…