za tportal

Tomo Šokota brutalno iskren o igri Dinama u derbiju; dotakao se otkaza treneru Kopiću te rekao veliku istinu o Hajduku i njihovim šansama za titulu

21.04.2022 u 13:24

Bionic
Reading

Nakon pobjede Hajduka 1:0 u derbiju protiv Dinama završnica domaće Hrvatski Telekom Prve lige donosi nam neizvjesnost jer je u igri još uvijek i Osijek. Na derbi te smjenu trenera Dinama Željka Kopića za tportal se osvrnuo bivši nogometaš Modrih Tomo Šokota

Jedini gol na krcatom Poljudu, u fantastičnoj atmosferi, zabio je u 63. minuti Nikola Kalinić. Tim golom, najzvučnije pojačanje Hajduka ove sezone, splitski je klub opet u igri za titulu prvaka u nikad izjednačenijem domaćem prvenstvu jer se tri kluba ravnopravno bore za prvo mjesto.

>> Potres u Dinamu! Trener Željko Kopić dobio je otkaz, Hajduk mu došao glave, te je odmah dao izjavu za javnost

'A što ću reći? Iskreno, dugo nisam gledao lošiji debi. Bila je to utakmica u kojoj nismo mogli vidjeti gotovo ništa iako je drugo poluvrijeme bilo malo kvalitetnije nego prvo. Mislim da smo svi koji smo uz male ekrane gledali, razočarani, jer po meni nije ovo bila neka razina. Razumijem da je na igračima bio velik pritisak, ali realno osim gola Nikole Kalinića, koji je bio predivan, nije bilo previše šansi i udaraca po golu', rekao je za tportal bivši igrač Dinama Tomo Šokota.

Nekoliko riječi Šokota je rekao o igri Dinama i taktičkoj postavi trenera Željka Kopića, koji je već sljedećeg dana dobio otkaz.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Meni je Dinamo izgledao jako bojažljivo i kod njih nije bilo neke energije. Najkraće rečeno izgledali su jadno! Što želim reći, ako želiš biti prvak, onda moraš pokazati na terenu, sve ono na što nas je Dinamo naučio zadnjih godina', dodao je Šokota.

'Usprkos porazu Dinamo ima kvalitetu i vjerujem da će se smjenom trenera čelnici kluba pokušati prodrmati momčad. Smjena trenera me uopće nije iznenadila… Što god netko rekao, Dinamo i dalje ima najjaču momčad i najveće šanse da postane prvak', kazao nam je Šokota.

Hajduk - Dinamo 1:0, 9. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

No, za kraj je Šokota posebno naglasio kako po njemu najveći konkurent Dinamu za titulu prvaka nije Hajduk nego Osijek.

'Iako je nakon ove pobjede euforija zahvatila Split, što je odlično za hrvatski nogomet jer smo dobili jako zanimljivo prvenstvo, po meni je Osijek najveći konkurent Dinamu. Razlog je trener Nenad Bjelica kojeg izuzetno cijenim. Ako ćemo iskreno, Bjelica ima najveće zasluge za sve ovo što se zadnjih godina događa s Dinamom jer je on sve to posložio. Eto, ja se kao veliki Dinamovac nekako najviše plašim Osijeka koji nema igračku kvalitetu kao Dinamo, ali zato ima Bjelicu na klupi koji je prevaga.', završio je Šokota kojeg veseli sve što se događa hrvatskom nogometu i HNS-u u zadnje vrijeme i to ga veseli.

  • +53
Hajduk - Dinamo, HT Prva liga, 20.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX