postoji puno sličnosti

Toliko je dobar da je već s 19 godina igrao za njemačku reprezentaciju, a sada dolazi zamijeniti jednog od najboljih napadača svijeta

18.02.2022 u 22:33

Bionic
Reading

Karim Adeyemi uskoro bi trebao potpisati za dortmundsku Borussiju. Tako barem tvrdi Fabrizio Romano, novinar koji je itekako dobro upoznat s transferima najvećih europskih klubova

Karim Adeyemi napadač je Red Bull Salzburga, i suigrač naših Luke Sučića i Roka Šimića. No, ovaj ekstra-talentirani napadač, koji je u siječnju napunio 20 godina, a koji je kao dijete igrao i u njemačkom Bayernu, ali nakon dvije godine otišao je u Unterhaching.

Od 2018. godine član je Salzburga. Igrao je sjajno za njihovu rezervnu momčad Liefering, u kojem je odmah po dolasku igrao i Roko Šimić, a potom se vrhunskim nastupima izborio za povratak u Salzburg i mjesto u početnoj postavi Bikova.

To mu je na kraju donijelo interes brojnih velikana, poput Bayerna i Barcelone. Ali očito je procijenio da će mu prelazak u Dortmund biti bolji izbor za napredovanje u karijeri.

Adeyemi je već s 19 godina debitirao u A reprezentaciji Njemačke, a u Borussiji bi trebao zamijeniti Erlinga Haalanda, za kojeg je gotovo sigurno ovo posljednja polusezona u dresu Žuto-crnih.

Zanimljivo, i Norvežanin je prije dolaska u Borussiju igrao za RB Salzburg.

Ugovor bi trebao biti potpisan na pet godina, a još se pregovara s RB Salzburgom oko načina isplate novca.