haaland napušta borussiju

Norveško nogometno čudo ima novi klub; u Monacu je postignut dogovor s ocem i menadžerom

18.02.2022 u 18:48

Bionic
Reading

Norvežanina Erlinga Brauta Haalanda već par dana nije bilo u medijima, pa se ovog petka katalonski Sport potrudio pronaći novu priču

Norveško nogometno čudo i napadač dortmundske Borussije, 21-godišnji Erling Haaland, koji je u 20 utakmica ove sezone zabio čak 23 gola, prema pisanju katalonskog Sporta, dogovorio je transfer u madridski Real.

Naravno, ovo nije ni prvi ni zadnji put da se spominje taj posao, no novinari sada imaju i informaciju više. Prema istom izvoru, predstavnici Real Madrida ovih su dana postigli dogovor o transferu s ocem sjajnog napadača.

Kraljevi i Alf-Inge Haaland, Erlingov otac, te desna ruka Mina Raiole, obavili su pregovore u Monacu i navodno je postignut dogovor koji će Realu olakšati dovođenje 21-godišnjeg nogometaša.

'To je predugovor s predstavnicima Erlinga Haalanda. Ključan je to korak koji Real Madrid stavlja u prednost ispred drugih zainteresiranih klubova, među kojima je i Barcelona', piše Sport i nastavlja:

'Sada je loptica prebačena Haalandu. Ako odluči napustiti Borussiju, Real se obvezao da će ga kupiti bez odugovlačenja i bez obzira što su ranije tražili da pričeka 2023. godinu, odnosno godinu prije nego mu istječe ugovor s Borussijom'.

Haalandova cijena bit će 75 milijuna eura, ali kompletan posao uz plaću nogometašu, te brojne bonuse za agente, mogao bi koštati preko 300 milijuna eura.