problemi za marina

To bi bio udarac: Je li Čiliću ugrožen nastup na Australian Openu?

29.12.2018 u 08:32

Bionic
Reading

Marin Čilić zbog ozljede koljena otkazao je uvodni turnir sezone u indijskom Puneu, a ne bi bilo dobro da se ne uspije oporaviti do Australian Opena, jer tamo brani prošlogodišnje finale...

Naš najbolji tenisač nakon osvajanja Davis Cupa priprema se za početak nove sezone, a upravo u početnim tjednima branit će najviše bodova, prije svega u Melbourneu gdje je prošle sezone u tijesnom finalu izgubio od Rogera Federera.

  • +3
Davis Cup, finale: Tsonga - Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Baš zbog toga nije dobra vijest da je otkazao uvodni ATP turnir na kojem je namjeravao nastupiti, onaj u indijskom Puneu.

'Bol u koljenu koja me mučila većinu prošle sezone se intenzivirala kako je sezona išla prema kraju tako da sam pauzu morao iskoristiti za tretmane i rehabilitaciju. Zbog svega toga sam odlučio ne nastupiti u Puneu jer ne bih mogao dati sve od sebe,' napisao je na društvenim mrežama Marin Čilić.

Do početka Australian Opena ostala su samo još dva tjedna pa Marin nema mnogo vremena za potpuni oporavak, no ako se tek radi o štednji snage za prvi Grand Slam turnir sezone, onda je odluka da preskoči indijski turnir opravdana.

Marin se trenutno nalazi na sedmom mjestu ATP ljestvice, a eventualno otkazivanje nastupa u Australiji vjerojatno bi ga koštalo pozicije među desetoricom najboljih na svijetu...