novi izazovi

Bivši najbolji svjetski tenisač vraća se nakon što je punih 15 godina uživao u mirovini

27.12.2018 u 17:28

Bionic
Reading

Marcelo Rios (43) odigrao je promotivni meč u Ekvadoru te pobijedio Nicolasa Lapenttija 6:4, 5:7, 11:9. Sjajni je Čileanac 1998. godine postao prvi južnoamerički tenisač koji je uspio stići do prvog mjesta ATP ljestvice, ali je 2004. godine morao prekinuti karijeru zbog brojnih ozljeda...

'Vidite i sami da sam u sjajnoj formi, uvjeren sam da mogu ravnopravno igrati s najboljim tenisačima ATP ljestvice u ovom trenutku', kazao je nakon pobjede Marcelo Rios i zagolicao maštu teniskih zaljubljenika. Vraća li se on to profesionalnom tenisu?

'Trenirao sam naporno, protiv tenisača koji igraju na vrlo visokom nivou. Bilo je teško, morao sam smršaviti i vratiti mišićnu masu, ali uspio sam i sada sam na kilaži koju sam imao kao igrač. Osjećam se dobro, sretan sam jer u suprotnom ne bih donio ovakvu odluku', pojasnio je Rios svoju odluku o povratku profesionalnom tenisu i dodao:

'Istina, veliki je rizik da se ponovno ozlijedim. No, trenirao sam pod punim opterećenjem, tijelo je izdržalo i činjenica je da sam fizički spreman. Volio bih dobiti pozivnicu organizatora, pa da vidimo gdje sam... Osjećam se spremno. Zamislite pobjednika turnira s 43 godine. To bi bilo baš lijepo.'

  • +3
Marcelo Rios Izvor: Profimedia / Autor: BildbyrŒn

Rios je svojedobno bio jedan od najvećih teniskih talenata, karijeru su mu obilježile brojne kontroverze i ispadi zbog 'vrućeg' temperamenta, a na kraju su mu presudile brojne ozljede zbog kojih je morao prekinuti karijeru u 28. godini života.

Čileanac je u karijeri slavio na 18 ATP turnira, ali nije uspio osvojiti niti jedan Grand Slam. Sad se nada pozivnici za kvalifikacije Australian Opena... Nakon 15 godina mirovine ovo bi mu trebao biti najveći izazov u životu.