strašne scene

Težak pad najuspješnije skijašice svih vremena; probila tri ograde

02.12.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Nevolje u kanadskom Lake Louisu se nastavljaju. U četvrtak je na treninngu teško ozlijeđena Kanađanka Marie-Michele Gagnon, a na utrci spusta težak pad doživjela je i Amerikanka Lindsey Vonn

U kanadskom Lake Louiseu vozio se prvi spust sezone, a priliku da stigne do svoje 78. pobjede u Svjetskom kupu imala je Amerikanda Lindsey Vonn. Bila je najbrža na svim prolaznim vremenima, a onda je malo prije ulaska u ciljnu ravninu doživjela stravičan pad. 

  • +19
Lindsey Vonn Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Naime, pri velikoj brzini, malo prije cilja desno koljeno joj je 'klecnulo', zbog čega je izgubila kontrolu nad skijama te je odletjela visoko i probila tri zaštitne ograde prije nego što se zaustavila.

Vonn se nakon svega, na svu sreću, ustala i čini se kako ovaj pad ipak neće utjecati na njezin nastavak sezone.

'Moraš postati prijatelji s boli jer će biti kraj tebe kroz cijeli život', govorila mi je moja baka. Bol i ja smo najbolji prijatelji. No, to je život. Sutra je nova prilika, bit ću natučena, ali dat ću sve od sebe kao i uvijek', napisala je Vonn nakon teškog pada i objavila snimku nesreće.

Amerikanka u karijeri ima 77 pobjeda u Svjetskom kupu i 130 pobjedničkih postolja. Olimpijska je pobjednica u spustu 2010. u Vancouveru, a na istim igrama je osvojila i broncu u superveleslalomu. U Lake Louiseu je pobijedila čak 14 puta.

Ona je jedna od šest skijašica koja je ostvarila pobjede u Svjetskom kupu u svih pet disciplina alpskog skijanja: u spustu, super-G-ju, veleslalomu, slalomu i super kombinaciji. To je uspjelo i Šveđankama Anji Parson i Pernilli Wiberg, Austrijanki Petri Kronberger, Slovenki Tini Maze i našoj Janici Kostelić.

Austrijanka Cornelia Huetter pobjednica je spusta skijašica za Svjetski kup voženog u Lake Louiseu, ona je do svoje druge pobjede u karijeri stigla s devet stotinki prednosti u odnosu na drugu Lihtenštajnku Tinu Weirather, dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin osvajanjem trećeg mjesta sa 30 stotinki zaostatka za Huetter stigla do svog prvog pobjedničkog postolja u ovoj disciplini u karijeri.

Hrvatska skijašica Leona Popović iako je bila na startnoj listi nije nastupila u spustu.