i nije pogriješila

Janica Kostelić dala najbolji odgovor na 'ludu' ideju Amerikanke Lindsey Vonn

30.10.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Nekad najbolja skijašica svijeta, a danas državna tajnica za sport, Janica Kostelić, komentirala je želju lijepe američke skijašice Lindsey Vonn da se okuša u muškoj konkurenciji

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odgodila je do svibnja iduće godine donošenje odluke o nastupu američke skijašice Lindsey Vonn u muškoj konkurenciji.

  • +19
Lindsey Vonn Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Jedna od najboljih skijašica svih vremena poželjela je prije prekida karijere nastupiti u muškoj konkurenciji, a trebao je to biti spust u Lake Louiseu koncem studenog 2018.

Američka skijaška i snowboard federacija (USSA) je podnijela zahtjev da se 32-godišnjoj Vonn omogući nastup u muškoj konkurenciji, no FIS je odgodio donošenje odluke do svibnja iduće godine.

'Uputili smo formalni prijedlog kao prvi pozitivan korak. Imamo potporu među pojedinim članovima Izvršnog odbora i nadamo se kako će Vonn dobiti priliku', poručio je direktor USSA-a Patrick Riml.

Sa svojim stavom izašla je i legendarna Janica Kostelić. I vjerujemo da se s njim slažu apsolutno svi sportaši svijeta. Jer jedno je ekshibija i trening, a drugo ozbiljno, sportsko natjecanje.

'Možda na  taj način želi potaknuti druge cure da se aktiviraju i da ih potakne na bolje rezultate. Moje sobno mišljenje je da je to nepotrebno jer mi smo rođeni ili kao žene ili kao muškarci. Mi se eventualno možemo usporteđivati ovako na treningu, ali ovako, u nekakvim ozbiljnim utrkama, jednostavno ne vidim smisao'.