TEŽAK PORAZ VODEĆEG

Tevez i Bellamy srušili Chelsea na Stamford Bridgeu

27.02.2010 u 17:04

Bionic
Reading

Pomalo u sjeni odnosa na relaciji Wayne Bridge - John Terry na Stamford Bridgeu je odigran derbi Premiershipa između Chelseaja i Manchester Cityja. Dobili su gosti s uvjerljivih 4:2, uz dva crvena kartona domaćina

Engleska javnost danima prije meča Chelseaja i Manchester Cityja zabavljala se odnosom Johna Terryja i Waynea Bridgea. Bilo je pitanje hoće li se pozdraviti u duhu fair playa ili će 'prevareni' Bridge samo frknuti nosom i okrenuti leđa bivšem prijatelju i suigraču iz reprezentacije. Fotoreporteri su bili spremni, no rukovanje nisu snimili. Wayne ne želi Johnu zaboraviti to što mu je spavao sa ženom, i točka!

Barem kakvu-takvu satisfakciju prevareni muž dobio je uvjerljivom pobjedom nad Chelseajem. Naime, vodeća momčad Engleske lige Chelsea doživjela je u 28. kolu prvi poraz na svom terenu. Manchester City je slavio na Stamford Bridgeu s uvjerljivih 4:2, a da bi se pravilno sagledala vrijednost te pobjede, valja naglasiti da je Chelsea do danas na svom stadionu izgubio samo jedan bod.

Chelsea je čak poveo zgoditkom Lamparda u 42. minuti, ali je potom City pregazio domaćine dvama zgodicima junaka utakmice Teveza u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela i u 76. minuti s bijele točke, te Craiga Bellamyja u 51. i 87. minuti. U sudačkoj nadoknadi je Lampard iz kaznenog udarca smanjio na konačnih 4:2, a Chelsea je utakmicu završio bez isključenih Belletija i Ballacka. Belletti je dobio opravdani drugi žuti zbog rušenja suparnika u svom kaznenom prostoru, a njemački reprezentativac zbog prigovora.


Chelsea i dalje vodi, s bodom prednosti ispred Manchester Uniteda, dok je City sada četvrti sa 15 bodova manje od 'bluesa'.