otrovna strelica

Teške optužbe na račun Mercedesa: Hamilton samo zbog Laude nije kažnjen u Monaku?

30.05.2019 u 12:17

Bionic
Reading

Kontroverzni bivši vozač Formule 1 i Red Bullov posebni savjetnik unutar momčadi, Helmut Marko uvjeren je da je Lewis Hamilton trebao biti kažnjen za kontakt s Maxom Verstappenom u Monte Carlu, a da nije samo zbog odavanja počasti Nikiju Laudi...

Hamilton je ove nedjelje u Monaku stigao do svoje četvrte pobjede u šest utrka nove sezone te tako nastavio grabiti prema šestoj tituli prvaka svijeta. Na ulicama Monte Carla imao je problem s istrošenim gumama te je u završnici došlo do kontakta između njega i Verstappena, no uspio je sve to prebroditi i doći do svojeg 77. trijumfa u karijeri.

  • +9
Formula 1, VN Monaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ljubitelji elitnog automobilističkog natjecanja, kao ni stručnjaci nemaju zamjerki na Hamiltonovu pobjedu, eventualno tek na dramatiziranje putem radio veze, no iz tabora ljutitog rivala stigla je nakon utrke otrovna strelica.

'Mislim da je Lewis zatvorio Maxa. Ako je trebalo nekog kazniti, onda je to trebao biti on, no nije se dogodilo, jer je na glavi imao crvenu kapicu,' izjavio je Helmut Marko aludirajući na odavanje počasti Nikiju Laudi koji je bio jedan od čelnih ljudi Mercedesa, a preminuo je u ponedjeljak.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Marko koji je sedamdesetih vozio Formulu 1, a u Red Bullu ima ulogu posebnog Mateschitzevog savjetnika poznat je po kontroverznim izjavama i neobjektivnosti. Posebno ga je zasmetalo što je Hamilton ostao bez kazne, za razliku od Verstappena za kontakt u boksu s Bottasom.

'Bili smo ispred Bottasa, ali Max očito ne može ništa dobro napraviti u očima sudaca. Nisu njegovi obožavatelji,' zaključuje 76-godišnjak čija prava funkcija unutar 'bikova' nikome zapravo nije jasna, osim što podiže prašinu svojim izjavama.

Verstappen je putem radio veze također odmah nakon incidenta optužio Hamiltona da je skrenuo u njega, iako Britanac baš i nije imao izbora.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U svakom slučaju, Red Bull može biti zadovoljan što je ove sezone preskočio Ferrari, barem kad je Max Verstappen u pitanju, ali i dalje kaska za Mercedesom, zbog čega bi momčad u budućnosti mogla izgubiti talentiranog 21-godišnjaka i možda baš iz tog straha u javnost izlaze ovakve izjave...