čarolija je nestala

Vettelova vožnja u Monaku izazvala razočaranje: Ferrariju treba novi vođa?

29.05.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Iako je drugo osvojeno mjesto Sebastiana Vettela u Monte Carlu najbolji rezultat Ferrarija ove sezone, način na koji je vozio Nijemac izazvao je novi val kritika…

Njemački 31-godišnji četverostruki prvak svijeta napravio je pregršt vozačkih pogrešaka u posljednjih godinu dana, no ono što se s njim događa na posljednjim utrkama još više zabrinjava navijače Ferrarija.

  • +9
Formula 1, VN Monaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, nestala je Vettelova agresivnost, što je posebno bilo vidljivo na Velikoj nagradi Monaka gdje je zauzeo drugo mjesto, ali isključivo zbog kontakta u boksu Bottasa i Verstappena iz kojeg je profitirao.

Iako je Lewis Hamilton vozio na potpuno uništenim gumama, Sebastian se niti u jednom trenutku nije uspio približiti ni njemu ni Verstappenu u završnici utrke, što je izazvalo novi val kritika.

'Teško je zagrijati gume. Bolid nije loš kako izgleda, ali ne možemo učiniti da dođe u uvjete u kojima dobro radi,' žalio se Vettel.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Peta je ovo sezona za njega za volanom Ferrarija, ali niti jednom se nije približio osvajanju titule. Sve je više onih koji tvrde kako će mu biti i posljednja. U Španjolskoj se čak nadaju da bi ga mogao zamijeniti povratnik Fernando Alonso, no to nije realan scenarij. Max Verstappen i Daniel Ricciardo možda su realnije opcije.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

U svakom slučaju, nekoć nepobjedivi šampion izgubio je svoju reputaciju i morat će na utrkama koje slijede pokazati da je još uvijek u stanju pobjeđivati ili bi njegovoj karijeru u Ferrariju, a možda i u Formuli 1 brzo mogao doći kraj…