bolna istina

Leclerc raskrinkao svoj Monte Carlo: Tako prolaze vozači koji u Monaku žele pretjecati...

27.05.2019 u 18:36

Bionic
Reading

Charles Leclerc jedini je od 20 vozača koji nije uspio doći do cilja na Velikoj nagradi Monaka ove nedjelje, isključivo zato što se želio probiti prema naprijed, na stazi koja to ne dopušta...

Mladi 21-godišnji vozač rodom iz Monte Carla nadao se prvoj pobjedi u karijeri upravo na svojoj domaćoj stazi, što bi bio povijesni uspjeh, s obzirom da niti jedan Monegašanin nikad nije pobijedio u Formuli 1.

  • +9
Formula 1, VN Monaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, već u kvalifikacijama srušeni su mu snovi, jer je Ferrari donio katastrofalnu taktičku odluku ne pustivši ga u ključnom trenutku na stazu pa je morao startati tek s 15. pozicije, što u Monaku znači upropaštena utrka prije nego što je i počela.

Leclerc se s tim nije htio pomiriti pa je silovito krenuo i prešao Norrisa i Grosjeana, na stazi na kojoj je kod svakog pretjecanja veća šansa da će se dogoditi sudar, nego da sve prođe čisto. Pri napadu na Nicu Hülkenberga više nije bilo sreće za Charlesa koji je zapeo i okrenuo se na stazi, pritom probušivši gumu s kojom je neopreznom vožnjom oštetio podnicu i na kraju jedini morao odustati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Iako neki njegovi potezi nisu bili na nivou jednog vozača Ferrarija, prije svega divlja vožnja s probušenom gumom koja ga je i dotukla, Leclercu se ipak malo toga može zamjeriti.

'Jednostavno sam morao riskirati s obzirom na poziciju s koje sam startao. S Grosjeanom je to prošlo, s Hülkenbergom ne,' izjavio je razočarani Charles Leclerc nakon utrke.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Valja naglasiti da je mladi Monegašanin ovom prilikom zapravo raskrinkao svoj Monte Carlo koji ostaje nemilosrdna staza za one koji žele pretjecati i probijati se prema naprijed, praktički jedina takva danas u kalendaru Formule 1.

Nažalost, manevarskog prostora za promjene je malo, a mjesto Monaka u kalendaru zacementirano pa se moramo zadovoljiti 'procesijom' kojoj smo svjedočili i ovaj put, u režiji Lewisa Hamiltona koji je na potpuno uništenim gumama više od 50 krugova iza sebe s lakoćom zadržao Verstappena, Vettela i Bottasa...