'SUZA' S CENTRA

Teodosić: Trening, trening i samo trening

08.09.2010 u 21:20

Bionic
Reading

Nakon što su dalekometnom tricom Miloša Teodosića, još jednom iz srpske radinosti, s košarkaškog SP-a izbacili branitelje naslova Španjolce, u svlačionici naših istočnih susjeda vlada očekivano oduševljenje

Kapetan Srbije Nenad Krstić sjetio se izjave španjolskog izbornika koji je uoči dvoboja zagovarao tešku kaznu Krstiću zbog tučnjave protiv Grka.

'Bilo je teško i fizički i psihološki. U finalu prošlog Eura nismo bili spremni na duel sa Španjolcima, ali osveta je slatka. Osjećam se predivno, svaka čast suigračima na fajterskom pristupu u obrani i svemu što su postigli. Želio bih čestitati i španjolskom treneru Scarioli. Ako prati, evo, da ga pozdravim', uz smijeh je za Blic rekao ponajbolji centar prvenstva.

Novica Veličković je odigrao sjajno prvo poluvrijeme. Krilo Reala nije se susprezalo niti pred mikrofonima.

'Prije utakmice smo se dogovorili da ćemo ući borbeno. Na svaku loptu od prve do zadnje minute. Sad trebamo ohladiti glave i idemo na finale. Nije to krivo razmišljanje. Nama je svejedno s kim igramo jer uvijek igramo na pobjedu.'

Miloš Teodosić je do zadnjeg napada imao očajan šut za tricu. Pogodio je samo jedan od sedam pokušaja, no onda je upisao jedan od najvažnijih koševa u bogatoj karijeri.

'Možda još nismo ni svjesni uspjeha, ali nadam se da nam ovo nije posljednja pobjeda na prvenstvu. Šut, hladnokrvnost? To jednostavno donosi gomila treninga. Prije tog šuta bio sam možda najgori igrač na terenu, nisam bio na nivou koji bi pomogao momčadi. Da nije bilo Veličkovića, Bjelice i ostalih, ne bi bilo ni mog šuta za pobjedu', rekao je skromni bek Olympiacosa, koji je rođen za velike utakmice i rješavanje pobjednika u njima.

Eliminacija svjetskih prvaka