Sponzor je Gazprom

Tenisačice i tenisače koji igraju na spektaklu u Rusiji neće kazniti, ali stav se zna

28.11.2023 u 10:24

Bionic
Reading

WTA je objavila rekla da, iako ne podržava ekshibicijski događaj koji se održava u Rusiji ovog vikenda, igračice koje u njemu sudjeluju neće biti sankcionirane

Drugo izdanje turnira Northern Palmyra Trophies održat će se od 1. do 3. prosinca u St. Petersburgu i uključuje tenisačice i tenisače.

Događaj, koji sponzorira ruski energetski div Gazprom, održava se dok Rusija nastavlja svoj rat s Ukrajinom.

"Ovaj događaj nije povezan s WTA-om niti WTA podržava održavanje događaja", izjavilo je u ponedjeljak Reutersu upravno tijelo ženskog tenisa.

"Igračice se natječu na WTA Touru kao neovisni suradnici i, prema vlastitom nahođenju, imaju mogućnost sudjelovanja u egzibiciji bez kazne tijekom izvan sezone."

Predstavnici ATP-a nisu se oglasili vezano za ovaj događaj. No, očekuje se kako će imati sličan stav kao WTA...

Od tenisačica sudjelovanje su najavile bivša četvrtfinalistica Francuske i US Opena Yulia Putintseva iz Kazahstana, 28. tenisačica svijeta Ruskinja Anastasia Potapova i bivša četvrtfinalistica Roland Garrosa Veronika Kudermetova.

Među tenisačima koji sudjeluju na ovom turniru su 15. igrač svijeta Karen Khachanov iz Rusije, Roberto Bautista Agut iz Španjolske i Francuz Adrian Mannarino, objavljeno je na službenoj stranici natjecanja.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati