SK, FINSKA

Uvjeti su bili ekstremni, pa se Šveđaninu tijekom utrke smrznuo 'muški ponos'

28.11.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Temperatura se spustila na minus 15°C, dok se mrak spustio na skijaški stadion u Ruki. Ujedno je krenuo i muški masovni start utrke svjetskog kupa na 20 kilometara.

Calle Halfvarsson dugo će pamtiti utrku u finskoj Ruki. Naime, nesretnom Šveđaninu se kao posljedica ledenih temperatura tijekom utrke zamrznuo penis!

'Zamrznuo mi se penis. Zbilja. Tijekom šestog od osam krugova, osjetio sam da nešto nije u redu u nižim predjelima. Morao sam ležati u šatoru deset minuta da ga zagrijem, strašno me je boljelo. To je najgora bol koju sam iskusio u životu. Bilo je užasno', rekao je Halfvarsson za švedski Expressen nakon utrke Svjetskog kupa na 20 kilometara u Ruki.

Temperatura na početku utrke u mjestu u sjeveroistočnom dijelu Finske je bila -15°C, a Halfvarsson je na kraju zauzeo 18. mjesto, odnosno bio je najbolji švedski trkač u toj utrci.

Inače, ovo je drugi put da se Halfvarsson dogodila ovakva ozljeda. I što je jednako zanimljivo, opet se dogodila na istoj utrci. Zato se i našalio.

'Srećom, uskoro ću dobiti drugo dijete. Ako se ovo nastavi, teško ću više moći raditi djecu', rekao je osvajač tri medalje (dvije srebrne i jedne brončane) na Svjetskom prvenstvu.

Pitali su ga švedski novinari može li opisati bol?

'Ne. Oni koji znaju, znaju. Ali trebali bi dobiti savjet od mene. Klonite se toga, jer to je najgore što možete doživjeti'.

Vjerujemo mu na riječ.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'