JAKO NEZGODNO

Tek ih je ždrijeb spojio, a već je nastala totalna zbrka zbog utakmica Dinama i Tottenhama; ovo jedino može razriješiti Uefa

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv Tottenhama, no još uvijek je upitno gdje će se igrati utakmice

Prvu utakmicu osmine finala 'Modri' bi trebali igrati 11. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Londonu.

Međutim, zbog različitih ograničenja zbog COVID-a u cijeloj Europi, moguća je promjena domaćinstva, ali i igranje utakmica na neutralnom terenu.

Nacionalni stožer Civilne zaštite je 13. siječnja donio novu odluku o prelascima državne granice kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa, poput Velike Britanije i Južne Afrike.

Putnici iz tih zemalja pri ulasku u Hrvatsku moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Slična pravila vrijede u još nekoliko zemalja, pa su Wolfsberger i Tottenham prvu utakmicu 16-ine finala umjesto u Klagenfurtu igrali u Budimpešti, dok je uzvrat bio u Londonu.

Real Sociedad i Manchester United su umjesto u San Sebastianu igrali u Torinu, dok su Arsenal i Benfica igrali u Rimu i Pireju.

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Slično je bilo i u Ligi prvaka. Borussia Monchengladbach i Manchester City su umjesto u Njemačkoj igrali u Budimpešti, a Atletico Madrid i Chelsea u Bukureštu.

Problem je i što bi Dinamo i Tottenham uzvrat u Londonu trebali igrati isti dan kad i Arsenal i Olympiakos pa nije isključeno ni da se zamijene domaćinstva.

Konačnu odluku donijet će Europska nogometna federacija (UEFA).