veseli se utakmici

Zoran Mamić, nakon što je Dinamo izvukao Tottenham, ispričao anegdotu iz svlačionice o Mourinhu: Evo što sam citirao igračima na sastanku

26.02.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama doznali kako će u osmini finala Europske lige igrati protiv Tottenhama zanimljivo je bilo čuti razmišljanje trenera i sportskog direktora Zorana Mamića

Prema rasporedu Uefe prvu utakmicu osmine finala Dinamo će igrati 11. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Londonu. No, zbog posebnih Covid pravila još nije jasno hoće li se utakmice igrati u tim gradovima…

Kada je doznao da su izvukli Tottenham Mamić je rekao okupljenim novinarima:

'Poznajemo suparnika, ne možda tako dobro da ga već imamo analiziranog, ali s obzirom da se radi o klubu koji igra u Premier ligi, koji je često na televiziji, već smo gledali puno njihovih utakmica tako da ćemo biti dobro pripremljeni', kazao je dodavši od koga prijeti najveća opasnost:

'Dele Alli. Veselimo se utakmici, dobili smo atraktivnog protivnika, ali ne znamo koja je situacija s domaćinstvima s obzirom na stanje u Engleskoj', kazao je Mamić koji je nekoliko riječi kazao i o Joseu Mourinhu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'On spada među Top 3 svjetskih trenerskih imena i to je privilegija. Međutim, ne igramo ni ja niti on… Vjerujem da možemo pružiti dobar nogomet, a znam da neće biti lako. Ne bih se usudio komentirati Mourinha, on je preveliki trener da bih rekao bilo što negativno u njemu. Nije jednostavno sve posložiti, ali radi se o velikom treneru i ekipi', dodao je Mamić.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Osvrnuo se na šanse za prolazak te na činjenicu da se imaju priliku plasirati među najboljih osam u Europskoj ligi. A onda je ispričao i jednu svježu anegdotu iz svlačionice o Mourinhu:

'Imao sam privilegiju upoznati Mourinha, imamo zajedničke fotografije. Od njega se može puno naučiti, a kad već njega spominjemo, jučer sam ga citirao na sastanku prije utakmice. Možda sam ga i prizvao. Rekao sam da je jednostavnost - genijalnost, a kompliciranje je skrivanje iza neznanja', sa smiješkom je kazao Mamić.

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Međutim, Spursi ne briljiraju u prvenstvu i trenutačno su na devetom mjestu Premiershipa sa 36 bodova, 23 manje od lidera Manchester Cityja.

'Ne bih se usudio komentirati Mourinha, on je preveliki trener da bih rekao bilo što negativno u njemu', istaknuo je Mamić.

Dodao je kako je ovo nagrada za sve što su "Modri" napravili ove sezone.

'Veselimo se svakoj utakmici i izazovu. Imamo dobro izbalansiranu ekipu i nadam se da ćemo svi ostati zdravi do utakmice. Nadam se da možemo pružiti dobar nogomet, neće im biti lako', zaključio je Mamić.