ANKETA

Tko umjesto Perišića? Jedan od njih podsjetio je na svoje najbolje dane...

20.09.2023 u 16:32

Bionic
Reading

Hrvatski 34-godišnji nogometni reprezentativac Ivan Perišić doživio je tešku ozljedu desnog koljena na treningu Tottenham Hotspura te se očekuje da će morati propustiti ostatak sezone, objavio je londonski klub na svom mrežnom portalu.

Radi se o složenoj ozljedi prednjeg križnog ligamenta, navedeno je u objavi.

'Iskusni hrvatski reprezentativac je zadobio ozljedu tijekom beskontaktnog dijela treninga i bit će podvrgnut operativnom zahvatu. Ivan će započeti s rehabilitacijom uz pomoć našeg medicinskog osoblja, a očekuje se da će propustiti ostatak sezone', stoji u vijesti koju je objavila trenutačno drugoplasirana momčad u engleskoj Premier ligi.

Težak je to udarac i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju pred kojom su preostale utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. u Njemačkoj. Neizvjesno je hoće li se jedan od najiskusnijih i najdugovječnijih članova momčadi Zlatka Dalića uspjeti oporaviti i spremiti za nastup u Njemačkoj.

'Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata pa me ova vijest jako pogodila i rastužila. Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No, duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, kojeg moramo izboriti i zbog njega', rekao je izbornik Zlatko Dalić u izjavi koju je Hrvatski nogometni savez prenio na svom mrežnom portalu (hns.team).

'Čuo sam se s njim i osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman, a poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna - predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda', dodao je Dalić.

Naravno, sada se postavlja pitanje tko bi uopće mogao zamijeniti Ivana Perišića. U jednoj od kombinacija to bi mogao biti Luka Ivanušec. No, i on je trenutno 'van stroja', jer u utorak je na utakmici Lige prvaka između Feijenoorda i Celtica, bivši Dinamovac ozlijedio gležanj. Na svu sreću njegovo stanje ipak nije toliko teško, ali je upitno kada će se Ivanušec vratiti na teren i hoće li biti spreman za listopadski ciklus kvalifikacija.

Osim Ivanušeca, na lijevoj strani, blizu suparničkom golu mogao bi zaigrati i Andrej Kramarić. Iako znamo da je njemu najdraža pozicija iza napadača.

Od igrača koje Dalić trenutno ima na popisu, kao alternative nude se Lovro Majer (na toj je pozciji igrao u Rennesu), te Mario Pašalić, kojem je pak draža desna strana.

No, tko zna, možda će izbornik okrenuti broj Marka Pjace, koji je briljantnom predstavom u dresu Rijeke protiv Osijeka, podsjetio na svoje najbolje dane. Ozljeda je daleko iza njega i stvar prošlosti, te nam se čini zapravo kao najbolje rješenje.

Rijeka - Osijek 2:1, 8. kolo, 2023/24 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/Croatel

Ipak, postoji još jedan igrač kojeg je Dalić nekad zvao u reprezentaciju, ali koji se svojim neposluhom, iz nje udaljio. Riječ je o Anti Rebiću, koji je, kakve li slučajnosti, uoči rujanskih ogleda - putem društvenih mreža - po prvi put nakon odlaska iz reprezentacije - poslao javnu podršku (bivšim) suigračima.

Naravno, sada ostaje otvoreno pitanje, je li bilo kakvih kontakata između Dalića i Rebića u međuvremenu, te postoji li mogućnost za 'pomilovanje'?