liga nacija

Svjetski prvaci u velikim problemima; Francuzi su uoči odlučujućih utakmica ostali bez kapetana i još tri važna igrača

20.09.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija u ovom izdanju Lige nacija još ne zna za pobjedu. Aktualni svjetski prvaci na dnu su skupine u kojoj je i Hrvatska, a do sada imaju po dva poraza i remija. Posljednje dvije utakmice 'tricolori' igraju protiv Austrije (22. rujna) i Danske (25. rujna), ali imaju velikih problema

Izbornik Didier Deschamps našao se u vrlo neugodnoj situaciji uoči same završnice ovosezonskog izdanja Lige nacija. Francuzi su posljednji u skupini u kojoj su još Hrvatska, Danska i Austrija i prijeti im ispadanje u Ligu B Lige nacija.

Posljednje dvije utakmice 'tricolori' igraju protiv Austrije u Parizu (22. rujna, 20.45 sati), a potom idu u goste Dancima (25. rujna, 20.45 sati).

No, u tim odlučujućim utakmicama Deschamps neće moći računati na četiri važna igrača - otpao je kapetan, golman Hugo Lloris, a zbog ozljeda ne mogu igrati ni Theo Hernandez, Adrien Rabiot i Boubacar Kamara.

Francuzi imaju samo dva boda, prvi u skupini više ne mogu biti te im je sada najvažnije da osiguraju ostanak u najjačoj skupini Lige nacija.

Standings provided by SofaScore