Zbogom, Jenki

Svijet sporta zavijen u crno: Iznenada preminuo trener koji je radio s Krešom Ćosićem i ostavio dubok trag u hrvatskoj košarci

11.01.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Trener u KK Gorici Silvije Jenkač Jenki je u 62. godini života iznenada preminuo, ali ostat će zauvijek upamćen u hrvatskoj košarci

Svijet sporta zavijen je u crno nakon što je stigla vijest da je u 62. godini života iznenada preminuo Silvije Jenkač Jenki koji je ostavio dubok trag u velikogoričkoj košarci. Ovu tužnu vijest je na društvenim mrežama podijelio KK Gorica u kojem je Jenkač radio kao trener.

Prije nešto više od dvije godine, u rujnu 2017. godine, nezadovoljan stanjem u omladinskom pogonu Gorice, pokrenuo je KK Velgor i školu košarke koja je u rujnu prošle godine ipak spojena s Goricom. Sada će njegovu viziju i rad morati nastaviti netko drugi. Jenkač je ostavio dubok trag kao trener KK Zrinjevca, Medveščaka, djevojaka Radnika, u Maksimiru, Mediji, Karlovcu, Cedeviti i Gorici.

Svojevremeno je radio i s legendarnim Krešom Ćosićem i bio pomoćni trener U-18 hrvatske košarkaške reprezentacije. Radio je na projektu Basketball camp Croatia koji za cilj ima popularizaciju ovog sporta i uključivanje mladih u košarku.

'Trener koji je odgojio generacije i generacije goričkih košarkaša. Trener zbog kojeg su mnoga djeca zauvijek postala ovisna o kraljici igara s loptom. Jenki, hvala ti za sve', napisali su u emotivnoj poruci iz KK Gorice, a mi se ovim putem priključujemo zahvalama i izražavamo najdublju sućut obitelji.