Drama u Dubrovniku

Svi govore o poništenom golu Crne Gore, a njihov izbornik kaže: Izdržali smo, ali...

09.01.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena od Crne Gore, ipak je bilo prigovora na suđenje i iz tabora pobjednika

Dramatična i neizvjesna bila je utakmica u Dubrovniku, na kultom bazenu u Gružu, između Hrvatske i Crne Gore. Na koncu je Crna Gora slavila nakon peteraca 13:15, a Hrvatska je osigurala plasman u četvrtfinale Europskog vaterpolskog prvenstva kao drugoplasirana momčad skupine.

>> Harkov nakon kiksa s Crnogorcima: Možda to i nije tako loše. Evo tko čeka Barakude...

No neke odluke sudačkog dvojca u završnici utakmice jako su naljutile ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori, koja je završila kao treća u skupini, iza Španjolske i Hrvatske.

Mnogima nije jasno zašto je Crnoj Gori poništen gol Đuri Radoviću u samoj završnici utakmice. Pogotovo jer je tom odlukom Hrvatska dobila priliku za pobjedu u zadnjih 19 sekundi, ali ostalo je neriješeno. Tu spornu situaciju možete vidjeti OVDJE.

Naime svi crnogorski mediji pišu o tom poništenom golu i smatraju to 'krađom'. Da je priznat taj Radovićev gol, Crna Gora bi osvojila tri boda i drugo mjesto u skupini.

'Odigrali smo izuzetnu utakmicu u fantastičnoj atmosferi. Bili smo pravi, nismo odstupili i kontrolirali smo utakmicu nakon što smo se vratili u igru, i pored okolnosti koje nam nisu išle na ruku', kazao je nakon utakmice izbornik Crne Gore Vladimir Gojković.

Bio je oprezan što se tiče nekih 'čudnih' sudačkih odluka. Između redaka je sve rekao…

'Eto, izdržali smo i s igračem manje, dali gol za izjednačenje i imali i šansu za pobjedu u regularnom dijelu, što bi nam puno značilo, ali…', zastao je Gojković i usput odao počast svojim igračima koji su sjajno odigrali u paklenoj atmosferi na bazenu u Gružu:

'Skidam kapu svojim igračima i sad se okrećemo onom što nas čeka na turniru.'

Naravno, gotovo svi crnogorski mediji se slažu kako je 'ova pobjeda u Dubrovniku još veća i vrjednija jer je ostvarena protiv Hrvatske, publike i sudaca'.

  • +14
EP u vaterpolu: Hrvatska - Crna Gora, 8.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL