EP VATERPOLISTA

Tucak nakon Crne Gore: Ne mogu vjerovati, bilo je svega

08.01.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ivica Tucak prvi je prokomentirao susret s Crnom Gorom kojim je Hrvatska zakomplicirala nastavak puta na EP vaterpolista.

Tucak u razgovoru za HRT komentirao je posljednju utakmicu grupne faze u kojoj su Barakude nakon peteraca poražene od Crne Gore.

Barakude poražene nakon peteraca, u četvrtfinale s drugog mjesta

'Žao mi je što na kraju nismo uzeli oba dva boda, bio bi lakši put, ali imamo četiri dana slobodno. Direktno smo u četvrtfinalu, to je bio prvi cilj, ali ostaje žal jer smo imali sve u svojim rukama. Nismo iskoristili svoje šanse, imamo za čim žaliti, ali pravo tek počinje. Da smo bili prvi, bio bi isti scenarij, nešto teži protivnik sad, ali ako želiš biti prvi, onda nema što. Ostaje gorak okus, ali ne smijemo tako razmišljati. To je prvi dojam, imali smo sve u svojim rukama, mogli smo pobijediti, ali moramo ići dalje. Ostvaren je cilj i četvrtfinale, ali dobit ćemo težeg protivnika, nego što bi bila Gruzija ili Rumunjska.'

Govorio je o napetoj završnici u kojoj su suci tek nakon njegove burne reakcije gledali udaranje laktom crnogorskog igrača.

'Ne mogu vjerovati da ljudi ne vidim. Da sude dva suca i ne vide do moje intervencije kad ja moram glumiti luđaka. Ne vidi očigledan udarac u glavu laktom, a nakon toga smo promašili peterac. Nažalost, nismo to realizirali. Išlo je odmah isključenje na drugoj strani. Sami smo krivi, ali da je bilo svega, bilo je', zaključio je hrvatski izbornik.

Barakude su ovim rezultatom izborile i nadolazeće Svjetsko prvenstvo pa je Tucak izrazio zadovoljstvo učinjenim.

  • +14
EP u vaterpolu: Hrvatska - Crna Gora, 8.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore